CHIRIAC: VREM SA FACEM O APLICATIE PE TELEFON, ASTFEL INCAT ORICINE TRECE PRIN BRAILA SA POATA VERIFICA STAREA DRUMURILOR DIN JUDET

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, bifeaza la capitolul “reusite ale anului 2018” lansarea pe site-ul institutiei pe care o conduce a platformei online interactive ce ofera celor interesati posibilitatea de a accesa in timp real o serie de informatii de interes public, printre care si  starea drumurilor judetene. Chiriac se mandreste cu faptul ca este prima aplicatie online de tip GIS din tara, la nivelul consiliilor judetene – aplicatie prin intermediul careia sunt afisate informatii in timp real in legatura cu drumurile care sunt inzapezite, sunt in lucru sau sunt inchise circulatiei, intr-o harta vectoriala interactiva.

Seful judetului spune ca acum se lucreaza la o aplicatie care sa poata fi folosita direct pe telefon, pentru a se accesa acest tip de informatii: “Suntem primul judet din Romania care avem o aplicatie online a starii drumurilor judetene. Mai este de lucrat la ea, vrem s-o facem o aplicatie si pe telefon, astfel incat toata lumea care trece prin Braila s-o poata accesa, pe modelul Clujului. Deja ea este functionala pe site-ul CJ si poate fi verificata si speram ca in aceasta iarna, cand vor fi episoadele de frig, de zapada, sa putem sa punem efectiv <<drum inchis>> sau<<drum inzapezit>>, ca cetatenii sa poata sa cunoasca mult dinainte starea drumurilor si rutele care sunt intr-adevar bune si pe care se poate circula”.