DRAGOMIR: DACA PUNEAM ASFALT DIRECT PE PAMANT, LUCRARILE LA CALEA GALATI ERAU ACUM FINALIZATE IN CARTIERUL VIDIN. NU PUTEAM FACE ASTA, FIINDCA PE ACOLO TREC TIR-URI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a declarat astazi ca lucrarile de reabilitare a Caii Galati s-au prelungit  mai mult decat s-a estimat pentru ca s-a descoperit ca pe tronsonul din cartierul Vidin, pana la iesirea din oras, stratul de asfalt era pus direct pe pamant si a fost necesar sa se faca si fundatia. Dragomir spune ca daca s-ar fi pus si acum asfaltul pe pamant, lucrarile ar fi fost deja finalizate, insa nu se putea recurge la o asemenea varianta, pentru ca pe artera respectiva circula masini de mare tonaj.

Cat priveste faptul ca nici pe tronsonul cuprins intre Piata Traian si bulevardul Independentei firma “Tancrad” nu a turnat covorul asfaltic – desi si lucrarile acestea ar fi trebuit sa fie finalizate pana acum, dupa cum anunta insusi edilul sef -, Dragomir a comentat ca pana la urma, nu poate reprosa nimic firmei amintite, fiindca aceasta se incadreaza in prevederile contractuale: “Ei sunt in cadrul contractului, nu pot fi acuzati ca nu au respectat termenii contractuali. Daca ne referim la primul tronson, cel dintre centru si Bulevardul Independentei, lucrarile ar trebui sa fie finalizate la sfarsitul primaverii 2019, iar daca vorbim despre  partea a doua, de cealalta bucata din Calea Galati, ea trebuie finalizata pana la sfarsitul anului 2019.

In sectorul de drum de la strada Ulmului pana la iesire din Braila s-a constatat ca sub stratul de asfalt drumul nu avea fundatie si in anii ’70-’80, cand s-a facut strada, covorul asfaltic a fost pus direct pe pamant. Daca si acum constructorul ar fi asfaltat direct pe pamant, astazi lucrarile erau finalizate pe acel tronson, dar a fost nevoie, exact ca la drumul catre trecere bac Smardan, sa se faca fundatia drumului si a fost nevoie sa se sape 70 de centimetri in profunzimea drumului. A fost necesar sa se faca fundatie. Un drum fara fundatie pe care circula TIR-urile da toate acele probleme pe care le stim cu totii”.

Edilul sef sustine ca la finele anului viitor se va termina, in sfarsit, reabilitarea Caii Galati.