DRAGOMIR: PROPUN CA SEDIUL VIITOAREI ASOCIATII “DUNAREA DE JOS” SA FIE DOI ANI LA BRAILA SI DOI ANI LA GALATI

“Sunt de acord ca sediul viitoarei Asociatii <<Dunarea de Jos>> sa fie doi ani la Braila si doi ani la Galati si o sa-i propun primarului Galatiului aceasta varianta, cand ne vom intalni, saptamana viitoare” – este declaratia primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD), care vine cu o noua sugestie, in speranta ca se va rezolva si acest ultim amanunt care blocheaza de mai bine de un an asocierea celor doua orase. Mai exact, este vorba despre faptul ca autoritatile galatene nu accepta ca sediul Asociatiei “Dunarea de Jos” sa fie in afara municipiului lor, nefiind de acord nici macar cu propunerea primarului Dragomir ca sediul sa fie undeva intre cele doua orase, eventual in cartierul Dimitrie Cantemir – care apartine Municipalitatii galatene, dar este situat pe raza judetului Braila.

Dupa infiintarea Aliantei Vestului si “valurile” pe care le-a facut acest demers, Dragomir spera sa ajunga la o intelegere cu primarul Galatiului, Ionut Pucheanu (PSD), astfel incat sa reusim si noi sa infiintam aceasta zona metropolitana despre care discutam de decenii: “Sunt de acord cu orice varianta care poate determina incheierea acestei asocieri intre Braila si Galati”.

Edilul sef a precizat astazi ca in opinia sa, este posibil ca pana la finalul mandatului sau – adica in vara lui 2020 – sa se infinteze asociatia amintita: “Totul este, sa spunem asa, doar o formalitate. Sunt de acord cu orice propunere echitabila intre cele doua entitati administrative, sunt de acord ca sediul sa fie o perioada de timp la Galati, apoi o perioada de timp sa fie la Braila. Intr-o negociere, toata lumea trebuie sa castige sau sa piarda in mod egal, nu poate fi doar o parte beneficiarul tuturor castigurilor”.

Marian Dragomir a mai spus ca in ceea ce-l priveste, unul dintre proiectele cele mai importante pe care le are in vedere, ca obiectiv al Asociatiei “Dunarea de Jos” este realizarea unui parc industrial intre cele doua orase, care sa atraga investitii in aceasta aglomerare urbana de aproximativ 500.000 de locuitori.