IORDACHE: ESTE EVIDENT CA MANAGERUL RASNOVEANU TREBUIE SA PLECE DIN ACEA FUNCTIE, PENTRU CA NU POTI SPUNE LA NESFARSIT “NU STIU”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca prestatia managerului Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD), din sedinta de ieri a CJ Braila, este inca o dovada ca aceasta ar trebui sa plece din postul pe care il ocupa. Iordache face referire la faptul ca in sedinta amintita, atat el, cat si consilierul Ovidiu Nechita (PNL) i-au solicitat lui Rasnoveanu sa le spuna daca este adevarat ca exista mai multi asistenti sefi din cadrul Spitalului Judetean care sunt platiti pentru o norma si jumatate.

Raspunsul managerului a fost cel pe care il da de obicei la intrebarile consilierilor: “Nu stiu, o sa verific”.

PND-istul este insa convins ca Rasnoveanu stia foarte bine care este adevarul, fiindca ea este cea care semneaza statele de plata: “Este evident ca doamna manager Rasnoveanu trebuie sa plece, pentru ca nu poti spune la nesfarsit ca nu stii, ca <<trebuie sa te informezi>>, la intrebari banale care ti se adreseaza. Stiti ca am mai intrebat: << E lipsa de medicamente?>>, <<Nu stiu, trebuie sa ma informez>> – ca si cum ea lucra, de fapt, in alta parte, dar dadea un telefon la spital si afla… <<Sunt angajati care primesc mai multi bani pentru ca au o jumatate de norma in plus?>>, <<Nu stiu, trebuie sa intreb>>. Nu se poate nici asa! Doamna Rasnoveanu habar n-are ce se intampla sau minte. Eu cred ca minte. Nu cred ca ea chiar habar n-are ce se intampla. Vorba aia, esti cu directorul economic langa tine, care putea sa-ti spuna: <<Da, doamna, e adevarat>>. Dar probabil cand l-a vazut pe domnul Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila – n.r.) nervos, o fi zis sa nu-i strice omului sarbatorile si a zis <<Nu stiu, mai bine verific>>”.

Consilierul judetean PND crede ca si daca va afla numele asistentilor sefi din Spitalul Judetean care sunt platiti pentru o norma si jumatate, seful judetului “nu va lua nicio masura”, adica n-o sa-i dea afara, asa cum a spus in plenul CJ.

Iordache a mai explicat de ce informatiile privind neregulile din spital “vin in pachete atat mici” si vizeaza sectii diferite: “Tocmai ca sa protejeze sursa care da informatiile respective, pentru ca in felul asta, ei nu pot afla cine spune adevarul de la Spitalul Judetean – si apreciez faptul ca inca exista oameni care, pana la urma, isi pun in pericol… nu stiu daca neaparat cariera, dar salariul pe care il primesc, ca sa spuna ce se petrece acolo”.

Declaratia lui Catalin Iordache pe aceasta tema, aici: