TABARAC: IN TIMP CE ALTII FAC ALIANTA VESTULUI, NOI NU REUSIM DE ANI DE ZILE SA FACEM ZONA METROPOLITANA BRAILA-GALATI. TOTUL S-A IMPOTMOLIT IN ORGOLII IEFTINE SI FARA SENS

Consilierul municipal brailean Adrian Tabarac (PNL) este nemultumit de faptul ca de ani de zile, administratiile din Braila si Galati tot vorbesc despre infiintarea zonei metropolitane, insa totul ramane la stadiul de vorbe.

Tabarac face aceste comentarii ca urmare a unei declaratii recente a primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan (PNL), unul dintre semnatarii Aliantei Vestului, care a spus ca  Galatiul si Braila ar putea face si ei o asociere de acelasi gen, care le-ar aduce beneficii majore in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene.

Consilierul municipal brailean spune insa ca dincolo de “promisiunile sforaitoare ale primarului PSD Marian Dragomir”, zona metropolitana Braila – Galati a ramas doar un proiect pe o hartie, ceea ce dovedeste „lipsa de viziune a PSD”: “Braila – Galati, a doua mare aglomerare urbana dupa Bucuresti, cu peste 450.000 de locuitori, unde s-ar putea atrage fonduri si dezvolta proiecte, ramane din nou doar la stadiul de intentie, in ciuda declaratiilor si promisiunilor sforaitoare ale primarului PSD Marian Dragomir.

De aproape doi ani s-a tot vorbit despre <<de toate pentru toti>>, un parc industrial, o zona metropolitana, despre asocierea celor doua municipii, care sa reprezinte, impreuna, un pol de dezvoltare locala. Acum, totul s-a impotmolit din nou in orgolii ieftine si fara sens. Desi ambele municipii sunt conduse de primari PSD, nu cad la intelegere unde sa fie stabilit sediul viitoarei Asociatii <<Dunarea de Jos>>. In timpul acesta, in Ardealul si asa aflat mult inaintea noastra, primarii PNL de la Oradea, Arad, Cluj-Napoca si Timisoara au semnat <<Alianta Vestului>>. Vor sa atraga mai multe proiecte si fonduri, vor ca oamenii din orasele lor sa aiba parte de locuri de munca si mai bine platite, de bunastare si de un trai mai bun.

P.S. Pentru cine se mai indoia de eficienta si deschiderea unei administratii liberale versus orgoliile si lipsa de viziune a PSD, exemplul Braila-Galati, unde ar trebui sa exista interese comune pentru relansarea zonei, vorbeste de la sine!”.

Amintim ca Alianta Vestului reuneste municipiile Arad, Cluj-Napoca, Oradea si Timisoara si are ca scop dezvoltarea unor proiecte comune majore.