VARGA: GUVERNUL PSD TRATEAZA PENSIONARII CA PE O MASA DE MANEVRA SI-I AMAGESTE, URMARIND SA LE OBTINA VOTURILE

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) considera ca Guvernul Dancila trateaza pensionarii ca pe “o masa de manevra” si ii amageste cu o noua lege a pensiilor care, de fapt, nu este decat un proiect prin care li se arunca varstnicilor “praf in ochi”.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga precizeaza ca aceasta noua lege a pensiilor se va aplica abia peste 4 ani, motiv pentru care pensionarii nu ar trebui sa ia de bune toate promisiunile pe care le face acum PSD-ul: “Incapabil sa ofere solutii de rezolvare a problemelor grave cu care se confrunta pensionarii, actualul guvern redacteaza o lege a pensiilor care, de fapt, nu este altceva decat praf aruncat in ochii celor care au muncit o viata intreaga si care astazi isi duc traiul de pe o zi pe alta. Majorarile promise sunt, de fapt, inghitite de  inflatie si de cresterea preturilor la alimentele de baza, energie, gaze si medicamente, astfel ca puterea de cumparare a pensionarilor scade de la o zi la alta.

Guvernul PSD trateaza pensionarii ca pe o masa de manevra si-i amageste, urmarind sa obtina voturile lor. Proiectul legii privind sistemul public de pensii reprezinta o carpeala, este un proiect pur electoral, care se va aplica abia peste patru ani. Practic, responsabilitatea punerii in practica a legii va apartine unui alt guvern, cel care va conduce Romania dupa 2020. Si mai grav este ca actuala guvernare nu mai are bani de pensii si creeaza false iluzii pensionarilor”.

Liberalul militeaza pentru o lege unitara a pensiilor, ce aduce echitate printre pensionari si sustine ca modificarile pe care PSD doreste sa le faca, prin actualul proiect de lege, maresc discriminarile si perpetueaza dezbinarea sociala intre pensionarii cu pensii foarte mari sau pensii speciale si pensionarii de rand: „Actualul guvern transforma o buna parte a pensionarilor in asistati sociali, cu pensie minima, care vor putea opta intre pensie si indemnizatia sociala. Chiar daca la inceput indemnizatia va fi mai avantajoasa, in timp, este posibil ca valoarea acesteia sa nu creasca la fel ca pensia minima. De asemenea, acesti oameni se vor simti exclusi social, pentru ca nu vor mai fi considerati pensionari, ci asistati social, dupa o viata de munca in care au contribuit la sistemul de pensii.

In ceea ce priveste acordarea pensiei de invaliditate, Guvernul adanceste inechitatile sociale si trateaza discriminatoriu persoanele cu handicap, la fel ca si pe cei care lucreaza in strainatate si achita in tara contributiile sociale”.

Vasile Varga apreciaza ca valoarea contributiilor ar trebui stabilita in functie de salariul minim pe economie, si nu de salariul mediu brut, asa cum este prevazut in proiectul de lege amintit.