VARGA: MI-E GREU SA CRED CA PSD VA FORTA NOTA SI VA EMITE O ORDONANTA DE GUVERN PE TEMA AMNISTIEI SI GRATIERII

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) spera ca PSD nu va “forta nota”, pentru a emite o Ordonanta de Guvern pe tema amnistiei si gratierii, pentru a se conforma solicitarii facute de presedintele PSD, Liviu Dragnea, la reuniunea Consiliului National al PSD care a avut loc zilele trecute.

Mai exact, la intalnirea amintita s-a decis ca Guvernul trebuie sa dea Ordonanta de Urgenta pentru amnistie si gratiere pana cel tarziu pe 15 ianuarie, actul normativ urmand sa prevada gratierea pedepselor de pana la zece ani si amnistia pentru faptele care au fost cercetate sau condamnate pe baza dosarelor realizate prin intermediul protocoalelor incheiate cu SRI.

Vasile Varga a comentat astazi pe o retea de socializare: “Mi-e greu sa cred ca PSD va forta nota si va emite o ordonanta de guvern pe tema amnistiei si gratierii, pentru care este nevoie de avizul aparatului tehnic de specialitate al ministerelor. Specialistii din ministere se feresc, insa, sa semneze un asemenea aviz si este putin probabil, cel putin din punct de vedere tehnic, ca amnistia si gratierea sa fie eliminate printr-o ordonanta.

Nu cred ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va repeta greseala precedentului ministru Tudor Chiuariu care, in dosarul «Posta Romana», nu a tinut cont de opinia aparatului tehnic din Ministerului Justitiei si totul s-a terminat cu o condamnare. Oricum, toata lumea stie ca PSD incearca acelasi lucru si in Parlament, unde doreste sa promoveze o lege pe care, insa, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a introdus-o inca pe ordinea de zi. Motivele sunt unele necunoscute, dar este de presupus ca si o parte dintre parlamentarii PSD ar fi rezervati in fata unui asemenea demers. Nu poti da o lege sau o ordonanta de guvern pentru un singur om si sa-ti asumi, tu, ca partid, pretul efectului public negativ pe care aceasta o va avea, pentru ca Romania nu inseamna doar Liviu Dragnea si interesul lui!”.

Amintim ca opozitia a acuzat in numeroase randuri faptul ca o astfel de ordonanta privind amnistia si gratierea l-ar avantaja pe presedintele PSD,  in contextul in care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare (decizie definitiva) in dosarul „Referendumul” si la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare (decizie in prima instanta) in dosarul angajarilor frauduloase la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman.