A FOST INAUGURAT NOUL SEDIU AL GRUPEI DE JANDARMI SUPRAVEGHERE SI INTERVENTIE DIN MOVILA MIRESII

Ieri a fost inaugurat noul sediu al Grupei de jandarmi supraveghere si interventie din comuna Movila Miresii.

La eveniment au participat prefectul Brailei, George Adrian Paladi, reprezentanti ai  Ministerului Administratiei si Internelor, sefii Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, precum si deputatul PSD Nicu Nita, cel care a facut demersurile la nivel central, pentru redeschiderea postului de jandarmi amintit.

Mai exact, in toamna anului trecut, Nita a interpelat-o pe Carmen Dan, ministrul Administratiei si Internelor, careia i-a solicitat reinfiintarea postului de jandarmi din Movila Miresii si dupa ce a primit un raspuns destul de evaziv, acesta a insistat si a discutat si cu alte persoane cu putere de decizie, pentru a-si sustine cererea.

Nita a explicat ca in perioada 2004-2005 a functionat un astfel de post de jandarmi in Movila Miresii si ca era necesar ca acesta sa se reinfiinteze, dat fiind ca a crescut numarul faptelor antisociale pe raza comunei: “Ca efect al prezentei continue si constante a efectivelor de jandarmi, numarul actelor antisociale a cunoscut o reducere semnificativa, cele mai mari evolutii descendente fiind inregistrate pe segmentul faptelor cu violenta, al infractiunilor  de furt si al contraventiilor privind modul de respectare a normelor de convietuire sociala. Prestatia jandarmilor a fost apreciata pozitiv de catre cetatenii comunei, atat pentru eficienta activitatilor de mentinere a unui climat social normal, dar si pentru gradul de implicare a acestora in viata comunitatii.

In final, deputatul a obtinut un raspuns pozitiv: au fost dispuse masurile necesare, astfel incat de la 1 noiembrie 2018 sa se reinfiinteze postul de jandarmi de la Movila Miresii. In acest context, ieri a fost inaugurat noul sediu al acestui post de jandarmi.