CHIRIAC: PE ANGAJATII CARE MUNCESC NU O SA-I DERANJEZE CA MONTAM CAMERE DE SUPRAVEGHERE IN SPITALUL JUDETEAN. DAR O MIZERIE DE OM O SA TIPE. SI PRIMA OARA O TIPE MIZERIILE, O SA VEDETI!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), face glume pe seama consilierilor judeteni Ovidiu Nechita (PNL) si Stefan Catalin Iordache (PND) si spune ca o sa-i propuna sa ocupe niste posturi care li se potrivesc: pe Nechita il vede in postura de director al Asociatiei metropolitane “Dunarea de Jos” (care inca nu s-a infiintat si nici nu par sa fie sanse sa se infiinteze prea curand), iar pe Iordache il considera numai bun pentru a fi seful pazei la Spitalul Judetean.

Chiriac spune ca daca tot este preocupat de salariile angajatilor spitalului si de neregulile care s-ar face acolo, PND-istul ar trebui sa stea la poarta institutiei, sa verifice zi de zi ce medici pleaca inainte de a li se  termina programul:  “O sa-l punem sef la asociatie pe domnul Nechita, ca eu cu siguranta cred ca el habar n-are unde sunt  ministerele prin Bucuresti – si a fost si presedinte, si vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Il propun eu, cum o sa-l propun si pe domnul Iordache sa fie seful pazei la Spitalul Judetean, sa vada cand ies medicii, daca au stat la program – stiu bine ce spun, unii medici -, sa nu se mai uite el pe pontajele asistentilor care intr-adevar muncesc. Si voiam sa spun ca eu chiar le multumesc unora dintre medici – marea majoritate, 99% -, oameni cu suflet, oameni care pun suflet in ceea ce fac; si unii asistenti. Mai avem de lucru, sunt unele <<mizerii>> – folosesc cuvantul domnului Danaila, ca pentru el totul e o mizerie (liberalul Alexandru Danaila a calificat drept “o mizerie” faptul ca la finele anului trecut s-au dat diplome de excelenta tuturor celor care au fost consilieri judeteni braileni, din 1992 si pana in prezent, desi unii n-au excelat in nimic n.r.) – care ar trebui sa lase locul unor oameni care au suflet bun si si-au ales meseria pentru a-si ajuta semenii, nu pentru a-i schingiui sau a le vorbi urat. Mai sunt si in cadrul spitalului, nu doar la UPU, cateva specimene. Tocmai de aceea am luat hotararea sa punem camere de luat vederi pe fiecare hol, sa vedem si noi reactia. Eu nu cred ca un om care munceste si-si face treaba are vreo aplecare ca e urmarit de o camera sau ca e inregistrat. Omul ala isi face treaba de zi cu zi. Dar o mizerie de om o sa tipe. Si prima oara o tipe mizeriile, o sa vedeti!”.

Seful judetului a precizat ca are deja semnale ca unii salariati ai spitalului sunt nemultumiti de faptul ca se vor monta camere de supraveghere pe holuri.

Chiriac a fost intrebat si despre cursurile de comunicare pe care spunea ca ar trebui le faca angajatii Spitalului Judetean, pentru a invata sa se comporte mai frumos cu pacientii. Presedintele CJ a raspuns ca nu s-a renuntat la idee, de principiu, insa deocamdata trebuie rezolvate alte probleme mai urgente si abia apoi se va lua in calcul finantarea unor astfel de cursuri: “Spitalul incepe sa-si revina, a avut cateva probleme pe tot ce inseamna materiale sanitare, am luat decizia sa alimentam spitalul cu tot ce inseamna materiale sanitare, iar in momentul in care vor fi bani pentru astfel de lucruri, eu sunt ferm convins ca vom face si astfel de cursuri, incepand cu partea de asistente, de infirmiere si de ce nu, si cu medicii, ca pana la urma toata viata invatam”.