CHIRU, DESPRE SPITALUL JUDETEAN BRAILA: MANAGEMENT SUB ORICE CRITICA, CLIENTELA DE PARTID PE FUNCTII, IN LOCUL PROFESIONISTILOR, ARIVISM, LIPSA DE RESPECT SI DE EDUCATIE

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este nemultumit de modul in care este condus Spitalul Judetean si de modul in care functioneaza lucrurile la unitatea medicala amintita. Chiru a comentat pe o retea de socializare ca noua cladire care gazduieste Sectiile Cardiologie si Pediatrie nu este deschisa  nici acum, ci “a mucegait vreo 4-5 ani, pentru ca cei din varful administratiei locale nu au gasit solutia pentru o gaura”.

Mai mult, taranistul sustine ca desi spitalul duce lipsa de personal, unii medici valorosi au fost indepartati „din motive de ura personala si invidie”: “In Braila, o intreaga cladire noua destinata Cardiologiei, dotata cu tehnologia necesara de ultima generatie, a mucegait vreo 4-5 ani pentru ca cei din varful administratiei locale nu au gasit solutia pentru o gaura! O gaura in peretele ce leaga noua cladire de vechiul spital (care, fie vorba intre noi, cel mai bine era sa fie dinamitat pentru ca… colcaie de virusi si nu numai), deschidere care nu s-a realizat in timp util, sectia respectiva nefiind data in folosinta ani la rand, aparatura iesind din garantii, iar uzura morala s-a instalat de la sine; cladirea realizata in mandatul fostului presedinte al CJ a zacut abandonata… pe multi bani!

In acest oras plin de <<oameni de bine>>, a fost abandonata/i nu numai aparatura performanta, ci si medici de mare calitate. La Spitalul Judetean, unde este o lipsa acuta de personal specializat, au fost indepartati medici din motive de ura (!!!), ati retinut, ura personala, invidie si bineinteles prostia managerului. Unul dintre cei mai buni chirurgi (nu-i spun numele, pentru ca oricum e ultracunoscut in est, sud-est) a fost scos la pensie, omul fiind mai <<verde>> decat multi altii cu 20 de ani mai tineri, dar era prea accesat de pacientii de peste tot si acest lucru starnea gelozii. Managerul… calaul si victima au facut o vreme ucenicia cu regretatul dr. Fratila, dar pentru primul nu a contat nici faptul ca au fost colegi, nici ca au functionat sub acelasi acoperis.
Momentul <<faptei>> respective s-a scurs de ceva timp (3 ani, pare-mi-se!), am luat atitudine atunci, dar decizia nedreapta ma framanta si azi, rau, totul s-a sfarsit ca la indigo, sefii administratiei publice locale au ales, intre un manager slab cu carnet de partid si un chirurg ff bun, pe directorul frustrat. Odata cu hotararea asta ff proasta au avut de suferit doar pacientii, fireste, iar lipsa personalului calificat genereaza in continuare multe discutii si dispute”.
Comentand in legatura cu “situatia jalnica in care se afla Sanatatea braileana”, Chiru a prezentat si despre “cateva din cauzele care stau la baza acestor deficiente: management sub orice critica, clientela de partid pe functii in locul profesionistilor, arivismul, lipsa de respect si de educatie, etc.
Iar… ca o bomboana pe coliva, la Braila, <<functioneaza>> dintotdeauna la standarde ridicate (!!!): <<sa moara nenorocita de capra… a vecinului!>> „.

Precizam ca medicul care a fost scos indepartat din Spitalul Judetean, la care face referire liderul PNTCD, este chirurgul Bratu Balan.