DANAILA: DIPLOME DE EXCELENTA PENTRU CONSILIERII JUDETENI?! IN ULTIMII ANI, CJ BRAILA A EXCELAT DOAR IN PENIBIL SI IN PROSTIE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca decizia conducerii CJ de a oferi la finele anului 2018 diplome de excelenta tuturor celor care au detinut un mandat de consilier judetean din 1992 si pana in prezent, este “o mizerie”, in contextul in care multi dintre cei care au primit o astfel de diploma nu au luat cuvantul niciodata, nu au venit niciodata cu vreo idee sau propunere si in general, nu au excelat cu nimic in activitatea lor de alesi locali.

Mai exact, este vorba despre faptul ca in ultimele zile ale anului trecut, intr-o sedinta festiva organizata pentru a marca Centenarul, 650 ani de la atestarea documentara a Brailei si 26 de ani de la infiintarea primului Consiliu Judetean Braila, au fost inmanate diplome de excelenta tuturor celor care, de-a lungul timpului, au fost membri ai CJ.

Danaila, care este el insusi consilier judetean, a lipsit de la ceremonia respectiva si spune ca in ceea ce il priveste, considera ca ar fi meritat diploma de excelenta daca ar fi reusit sa-l convinga pe presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), sa-l lase sa se ocupe de demersurile privind preluarea imobilului in care se afla Sectiile de Cardiologie si Pediatrie, care potrivit sefului judetului urmau sa se deschida in primavara anului 2018, dar nu sunt deschise nici acum.

In opinia liberalului, in ultimii ani, Consiliul Judetean Braila a excelat doar “in penibil si in prostie”, motiv pentru care el, unul, nu a dorit sa participe la festivitatea amintita. De asemenea, Danaila a comentat ca au primit diplome de excelenta si oameni care de-a lungul timpului au dovedit ca “nu pot sa deschida gura”.

Consilierul judetean a precizat ca s-a discutat la partid despre participarea liberalilor la ceremonia amintita: “Este normal ca PNL, fiind reprezentat in Consiliul Judetean, sa participe la acest eveniment. Eu, in calitate de presedinte PNL Braila, nu am vrut sa particip, pentru ca mi se pare o mizerie din partea presedintelui CJ. I-a chemat pe toti PSD-istii in sala – ca majoritatea erau PSD – ca sa-i premieze ca ce? Ca ocupa functii in continuare in administratia publica centrala sau locala, pusi de PSD si sa le spuna ca trebuie sa inceapa campania electorala pentru anul 2019, la europarlamentare si le-a spus <<Sunteti niste persoane excelente, sunteti niste deosebiti in viata si partidul are nevoie de voi, apucati-va sa strangeti voturi la europarlamentare, ca sa ramaneti pe functii, ca altfel vin astia si va iau banii!>>? Bataie de joc! O bataie de joc pe banii cui? Tot pe banii nostri!

Daca nivelul de dezvoltare al judetului Braila se rezuma la a acorda diplome de excelenta unor oameni care nu au deschis gura in 4 ani de zile de mandat, inseamna ca suntem intr-un judet excelent…”.

Amintim ca la festivitatea amintita, liberalul Ovidiu Nechita i-a inapoiat diploma sa de excelenta presedintelui Chiriac si a comentat: “Eu cred ca este o insulta la adresa celor care ne-au votat! Din ’92 si pana acum judetul este intr-o adevarata prabusire; noi stam si ne dam diplome de excelenta?!”.