DR. NEACSU: IN CAZUL BARBATULUI CARE A PLATIT 20 DE LEI PENTRU O INJECTIE FACUTA COPILULUI SAU, ERA VORBA DESPRE UN SERVICIU LA CERERE. TOATE SERVICIILE LA CERERE SE TAXEAZA, INDIFERENT CA E VORBA DE ADULTI SAU COPII

Directorul medical al Spitalului Judetean Braila, Alina Neacsu, declara ca in cazul barbatului care a platit 20 de lei pentru a i se face o injectie copilului sau de 2 ani, a fost vorba despre un serviciu la cerere, care se taxeaza.

Mai exact, este vorba despre un brailean care a fost indignat de faptul ca pe data de 13 ianuarie, cand a mers la spital pentru a i se face o injectie copilului sau, i s-a cerut sa plateasca 20 lei – suma pentru care, de altfel, i s-a dat si chitanta. Dupa ce a aflat de acest caz, consilierul judetean Vasile Varga s-a aratat revoltat de faptul ca este perceputa o taxa atat de mare pentru a i se face injectie unui copil si s-a intrebat ce se intampla in cazul parintilor care nu au banii necesari ca sa plateasca un astfel de serviciu pentru copiii lor. De asemenea, unii braileni au comentat pe o retea de socializare ca de fapt, copii beneficiaza la gratuitate la serviciile medicale si ca atare, nu ar fi trebuit sa se perceapa nicio taxa, indiferent ca este una mica sau mare.

Dr. Neascu a precizat pentru MD Press ca in cazul respectiv a fost vorba despre un serviciu la cerere, care nu este decontat de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), iar in asemenea situatii, potrivit legii, serviciile sunt taxate, indiferent ca este vorba despre un adult sau un copil. De asemenea, directorul medical a mentionat ca tarifele respective nu sunt stabilite la intamplare de conducerea Spitalului Judetean, ci au fost publicate si au stat in dezbatere publica, dupa care au fost aprobate in sedinta din luna decembrie a Consiliului Judetean Braila. Potrivit directorului medical, pentru serivicii similare contractate cu CJAS, spitalului i se deconteaza 20 de lei, iar din acest motiv conducerea unitatii medicale amintite a propus ca si in cazul serviciilor la cerere, o injectie sa fi taxata tot cu 20 de lei.