DRAGOMIR: DACA AM REZILIA CONTRACTUL CU BRAI CATA, CEILALTI DOI OPERATORI DIN MUNICIPIU NU AR AVEA CAPACITATEA SA ASIGURE SERVICIILE DE SALUBRITATE SI PE SECTORUL ACESTEI FIRME

Nu am cum sa iau in calcul varianta renuntarii la contractul cu firma Brai Cata, fiindca stiu ca ceilalti doi operatori de pe raza municipiului nu sunt capabili sa preia si activitatea de salubritate de pe sectorul de competenta al acesteia – este ceea ce spune primarul Brailei, Marian Dragomir, care admite ca este nemultumit de activitatea societatii amintite.

Dragomir a fost intrebat astazi daca nu ar fi cazul sa analizeze posibilitatea de a renunta la colaborarea cu Brai Cata, care a fost amendata recent, dat fiind ca nu a ridicat gunoiul si nici nu a intrat cu utilajele de deszapezire pe sectorul sau. Edilul sef a comentat pe aceasta tema: “Este foarte greu, este un contract incheiat cu multi ani in urma, care are niste clauze ce trebuie respectate de ambele parti. Este un contract de delegare de gestiune acestor trei societati, pe baza unui proceduri facute, daca nu ma insel, pe vremea primarului Anton Lungu.

Este simplu sa strici sau sa reziliezi ceva, dar este foarte important ce pui in loc. Societatea Eco urmeaza sa primeasca la inceputul lunii februarie primele autogunoiere, plus maturatoarea stradala pentru salubrizare pe sectorul propriu, cumparate din fondurile Municipalitatii, dar cele doua societati – ma refer la RER si la Eco – nu as putea sa spun ca au capacitatea necesara pentru a prelua in integralitate sectorul Brai Cata.

Societatea Brai Cata a fost amendata, si-a revenit de atunci, am inteles ca sunt in cursul unei proceduri de plata a tuturor a acelor datorii pe care le aveau. Ieri am avut o intalnire cu reprezentantii acestei societati, impreuna cu cei de la SUPAGL si cu doamna viceprimar; eu mi-as dori sa nu mai fie cazul sa amendam aceasta societate sau sa directionam utilajele de deszapezire de pe traseul altora, pe traseul lor, dar avem baza legala sa intervenim prin aplicarea de sanctiuni sau prin alte metode, atunci cand firma nu-si respecta obligatiile contractuale”.

Edilul sef a mai precizat ca Municipalitatea este in procedura de licitatie pentru achizitionarea a inca 200 de module moderne de colectare selectiva a gunoiului.