DRAGOMIR: NU TIN SA AVEM NOI PRIMII CONDUCEREA ASOCIATIEI “DUNAREA DE JOS”, CI DOAR CA EA SA LUCREZE IN INTERESUL COMUNITATILOR DIN BRAILA SI GALATI

Un an nou inceput cu aceleasi declaratii de bune intentii si de dorinta de colaborare, pe tema infiintarii Asociatiei intercomunitare “Dunarea de Jos” Braila – Galati. Primarul Brailei, Marian Dragomir, a declarat astazi din nou ca isi doreste sa fie lasate deoparte orgoliile, atunci cand se discuta despre infiintarea asociatiei “Dunarea de Jos” si ca pentru deblocarea negocierilor, solutia cea mai potrivita este ca sediul asociatiei sa fie undeva intre Braila si Galati.

Oficialii din cele doua orase continua sa declare ca isi doresc sa rezolve disputa legata de sediu si fiecare sugereaza sau spune direct ca cei din judetul vecin sunt aceia care blocheaza negocierile. Ultimele declaratii acide pe aceasta tema au fost facute  de primarul Galatiului, Ionut Pucheanu (PSD), care afirma, cu referire la primarul Dragomir (PSD) si presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD): “Colegii mei de la Braila inca au senzatia ca un pseudo-conflict cu Galatiul le poate aduce un plus la nivel electoral. E singura argumentatie logica si intr-o oarecare masura, si faptica. Cam asa pare, cam asta e senzatia mea. E un subiect care la braileni prinde: <<Domnule, ati vazut ce le-a tras-o galatenilor?!>>”.

Intrebat astazi in legatura cu efectul pe care il au aceste “sageti” pe care si le arunca unii altora edilii din cele doua orase si la sansele sa se ajunga la o intelegere, Dragomir a raspuns: “Nu vreau sa fac declaratii pe acesta tema, astept o intalnire cu primarul municipiului Galati si presedintele CJ Galati, impreuna cu presedintele CJ Braila, pentru a cauta sa gasim o cale de intelegere, de mijloc. Eu cred ca orgoliile n-ar trebui sa mai primeze in zona aceasta.

Inteleg ca si dansii au un sediu la Galati, iar CJ Braila are un sediu in municipiu, o locatie moderna, dar eu continui sa cred ca sediul ar trebui sa fie undeva la mijloc, pentru a se dezvolta in mod unitar acea zona.

Nu tin sa avem noi primii conducerea asociatiei, nu asta conteaza, cine conduce. Nu ma intereseaza o astfel de conducere a asociatiei, ci doar ca ea sa lucreze in interesul ambelor comunitati”.

Dragomir nu crede ca este fezabila varianta propusa de seful CJ Braila Iulian Chiriac, ca sediul Asociatiei “Dunarea de Jos” sa fie la Bucuresti: “Nu, din punctul meu de vedere, sediul ar trebui sa fie la mijloc, intre Braila si Galati”.

Edilul sef a mai spus ca este de asteptat ca o intalnire intre reprezentantii celor doua judete sa aiba loc in cursul lunii februarie, dat fiind ca in ianuarie „toata lumea se ocupa de creionarea bugetelor”.