IONITA: TAXA PE LACOMIA BANCARA VA AVEA EFECTE NEGATIVE TOT ASUPRA CETATEANULUI

Deputatul brailean Antoneta Ionita sustine ca Guvernul Dancila a incercat “sa provoace ura romanilor impotriva unor institutii bancare si companii comerciale”, prin adoptarea unor masuri populiste precum taxa pe lacomie, care vizeaza sectorul bancar.

Ionita comenteaza pe o retea de socializare ca in final, cei care vor fi afectati in mod negativ de aceste masuri sunt tot cetatenii, nu bancile sau companiile respective: “Filmul guvernarii proaste continua! Cetatenii trebuie sa stie ca ordonanta fiscala a Guvernului Dragnea – Dancila nu reprezinta decat o masura disperata de atragere a unor sume de bani la bugetul de stat, prin introducerea de noi taxe si impozite.

Aproband un set de masuri populiste, care ar fi urmarit ca scop principal cresterea bunastarii romanilor si indreptarea unor practici incorecte in domeniul bancar si in domeniul energiei, artizanii acestui act normativ au incercat, de fapt, sa provoace ura romanilor impotriva unor institutii bancare si companii comerciale pentru a-si ascunde propriile nerealizari ale promisiunilor electorale.

Asa numita taxa pe lacomie dedicata sectorului bancar in functie de nivelul dobanzii ROBOR poate ajunge la 0,5% din activele bancare si se va percepe trimestrial. Asa ceva nu mai exista nicaieri in lume!

Rezultatul acestor masuri va fi:
– Ratele romanilor la banca vor creste;
– Vom constata inasprirea conditiile de creditare;
– Vor creste taxele la banci”.