SE FAC INSCRIERI LA CONCURSUL “ACROSTIHURI ECOLOGICE”

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila anunta ca in aceasta luna se fac inscrieri la cea de a III-a editie a concursului intitulat “ACROSTIHURI ECOLOGICE”. Concursul se adreseaza elevilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal, pe urmatoarele categorii de varsta:  a) 8 – 11 ani; b) 12 – 15 ani; c) 16 -19 ani.

Tema acestei editii a concursului este ”Ecologie si protectia mediului“. Concurentii vor realiza poezii cu rima (de preferinta) sau in vers liber, versurile avand „in cap“ literele dintr-un cuvant sau mai multe cuvinte din campul semantic al temei date. De exemplu, vor realiza o poezie unde prima litera a fiecarui vers sa compuna cuvantul SUSTENABIL/ PADURE/ TURISM/ ANTREPRENOR sau sa contina un indemn (“NOI PROTEJAM MEDIUL!”/ “ANTREPRENORI SALVATI PADUREA!”, etc.).

Calendarul manifestarii este urmatorul:

* 14 ianuarie – 1 februarie – inscrierea participantilor si trimiterea lucrarilor la Scoala Gimnaziala ”Ion Creanga” Braila.

* 28 februarie – 1 martie 2019 – jurizarea lucrarilor inscrise in concurs;

* 11 martie 2019 – publicarea tabelului cu rezultate pe site-ul Bibliotecii ”Panait Istrati”;

* 31 mai – 14 iunie 2019 – acordarea/trimiterea diplomelor profesorilor si elevilor.

Nu se percepe taxa de participare.

Lucrarile, impreuna cu Fisa de inscriere si un plic A4 autoadresat si timbrat, se expediaza  pe  adresa: Scoala Gimnaziala “Ion Creanga”, Str. Scolilor Nr. 15, localitatea Braila, judetul Braila, cu mentiunea “pentru Concursul <<Acrostihuri ecologice>>/ in atentia doamnei prof. Daniela Urse”.

Pentru informatii suplimentare, puteti contacta organizatorii la adresa de email danielle78ro@yahoo.com .