VARGA: GUVERNAREA PSD-ALDE ESTE UNA INCOERENTA, IRESPONSABILA SI AR TREBUI SA SE RETRAGA, PENTRU CA SI-A DEMONSTRAT INCOMPETENTA

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga se arata ingrijorat de prabusirea cursului de schimb leu-euro, care a atins un nou prag istoric, de 4,7 lei pentru un euro – cea mai slaba cotatie a monedei nationale. Varga considera ca cei mai afectati vor fi romanii care au angajate credite in moneda europeana, insa nici restul populatiei nu va fi scutita de surprize neplacute.

De asemenea, in opinia parlamentarului liberal, economia romaneasca are si ea de suferit din cauza lipsei de predictibilitate fiscala si legislativa: ”Jocurile iresponsabile ale guvernarii PSD-ALDE au dus la prabusirea leului, iar efectele le vom resimti cu totii. Cresterea economica despre care s-a tot vorbit este doar pe hartie, realitatile arata altceva. Ne putem astepta la scumpiri in lant, in special la carburanti, energie electrica si la alimentele de baza. Explozia euro are intotdeauna astfel de efecte si duce la cresterea inflatiei. Puterea de cumparare va scadea vertiginos, iar populatia va plati mai mult pentru bunuri si servicii. Cei cativa lei adaugati la pensii si salarii de actualii guvernanti nu vor face fata scumpirilor, iar, pe fond, nivelul de trai al romanilor va scadea”.

Vasile Varga mai spune ca “Guvernul Dancila a fost mai preocupat de albirea cazierelor marilor corupti si de transmiterea unor semnale populiste, decat de masuri economice si fiscale coerente. Lipsa de predictibilitate a creat ingrijorare in randul investitorilor, inclusiv al celor straini, care se vad nevoiti sa caute alte piete. Cel mai recent exemplu este cel al companiei Nestle, care a anuntat ca incepand cu luna mai a acestui an inchide fabrica de la Timisoara si o muta in Ungaria, decizie care lasa 400 de angajati romani fara locuri de munca.

Ordonanta 114, data de Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, la final de an, a sporit considerabil neincrederea in economia romaneasca, iar aplicarea prevederilor se resimte in deprecierea leului, cresterea inflatiei si a ROBOR, somaj, nivel de trai scazut. Modul pompieristic in care actioneaza PSD reprezinta o amenintare la adresa oamenilor de afaceri, a firmelor, a investitiilor si are un impact negativ major asupra populatiei. O guvernare incoerenta si iresponsabila, care ar trebui sa se retraga, pentru ca si-a demonstrat incompetenta”.