VARGA: SUNT REVOLTAT! LA SPITALUL JUDETEAN, UN TATIC A PLATIT 20 DE LEI CA SA I SE FACA O INJECTIE COPILULUI SAU. CE SE INTAMPLA DACA UN PARINTE NU ARE 20 DE LEI PENTRU A PLATI TAXA?

Consilierul judetean Vasile Varga (PNL) se arata indignat de faptul ca la Spitalul Judetean, un tatic a fost obligat zilele trecute sa achite 20 de lei, pentru ca sa i se faca o injectie copilului sau de 2 ani, care era bolnav. Varga – care este el insusi tatal a doi copii – a comentat pe o retea de socializare: “Sunt revoltat! E chitanta publicata de un brailean, un tatic care si-a dus copilul de doi ani la spital si a trebuit sa scoata 20 lei pentru o injectie.
Nu stiam ca exista un astfel de tarif si cred ca trebuie dezbatut foarte aplicat subiectul. Nu sunt un specialist in domeniu, nu cunosc legislatia, insa ii voi cere detalii, in sedinta Consiliului Judetean de luna aceasta, managerului Spitalului Judetean. Am inteles ca era un tarif mai mic de 5 lei inainte, dar, repet, nu cunosc amanunte.
Persoana care a postat chitanta pe retelele de socializare se intreaba cum de i se cere 20 lei pentru o injectie, desi a cotizat ani de zile la stat. Eu ma intreb, pana o sa ma lamuresc, ce se intampla daca un parinte chiar nu are 20 de lei pentru a plati taxa? Sta pe holurile spitalului cu copilul in brate? Ramane copilul fara tratament?

Sunt persoane in Braila care traiesc zilnic cu 20 de lei sau poate mai putin. Ei trebuie sa se roage sa nu li se imbolnaveasca copilul?”.

Precizam ca tarifele pentru serviciile oferite de Spitalul Judetean  au fost aprobate in sedinta CJ Braila din luna ianuarie.

Contactata telefonic, directorul medical al Spitalului Judetean, Alina Neacsu, ne-a declarat ca nu stie nimic despre acest caz, dar se va informa si ne va oferi lamuriri in legatura cu faptul ca a fost taxat un serviciu medical oferit unui copil.