1-7 MARTIE – EDUCATIE CINEMATOGRAFICA LA BRAILA

In perioada 1-7 martie, la Braila va avea loc o pregatire gratuita, in cadrul unui program de educatie cinematografica organizat de CinEd Romania, in parteneriat cu Cinematograful de Arta Cinefeel si Centrul de Creatie.

Este vorba despre un program de formare de care au beneficiat pana acum peste 1000 de facilitatori educationali din intreaga tara. Mai exact, timp de 3 ani, peste 1000 de invatatori, profesori si bibliotecari publici, din 18 orase, au participat la sesiunile de formari gratuite organizate in cadrul programului amintit. Acestia si-au dezvoltat competente in educatia cinematografica si in predarea non-formala la clasa, avand posibilitatea sa foloseasca in continuare resursele puse la dispozitie – filme, materiale pedagogice, tutorat.

CinEd este finantat de programul Europa Creativa/ MEDIA, coordonat de Institutul Francez din Paris si de Cinemateca Franceza, iar in Romania este implementat de Societatea Culturala NexT. Programul va ajunge in Braila cu ajutorul echipei Cinefeel, primul cinematograf de arta din oras. Formarea va fi coordonata de criticul de film Andreea Mihalcea si se adreseaza profesorilor de primar/ gimnaziu/ liceu, precum si bibliotecarilor publici din Braila. (Florentina Dumitru)