21 FEBRUARIE, MUZEUL BRAILEI „CAROL I” – VIZIONAREA FILMULUI „NICAIERI UNDE SA TE ASCUNZI”

Joi, 21 februarie, la ora 17:00, la Muzeul Brailei „Carol I” (Piata Traian, nr. 3) va avea loc vizionarea filmului „Nicaieri unde sa te ascunzi” (“Nowhere to Hide”), o productie norvegiana din anul 2016. Filmul descrie actiunea desfasurata dupa ce americanii au parasit Irakul, in 2011, iar un asistent medical numit Nori Sharif a fost rugat sa raporteze despre starea tarii sale, furnizand acces unic in una din cele mai periculoase si inaccesibile zone din lume – „triunghiul mortii”, in centrul Irakului. Lucrand in spitalul local din Jalawla, el a filmat victimele razboiului pe parcursul a cinci ani. Imaginile socante arata familii sfasiate, mutilate si distruse de violenta din Irak, iar in fiecare zi sosesc tot mai multe victime, deoarece conflictele continua si viata este perturbata de atacurile repetate. Adesea nici macar nu este clar cine sunt adversarii.

Odata cu sporirea amenintarii, cand armata irakiana se retrage, in 2013, din cauza grupurilor militante, populatia fuge, insotita de majoritatea personalului medical. Sharif este unul din putinii ramasi. Cand Statul Islamic avanseaza in Jalawla in 2014 si, in cele din urma, preia orasul, Sharif continua sa filmeze. Apoi si el trebuie sa fuga, pentru a-si pastra familia in siguranta.

Activitatea este organizata in colaborare cu KineDoc powered by One World Romania si CineFeel Braila (S. C. Arta Cinematografica Minerva SRL).

KineDok este un program unic in Europa prin amploarea sa, desfasurandu-se concomitent in 7 tari partenere: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si Romania. Fiecare dintre tarile participante contribuie cu documentare produse in ultimii ani, care ruleaza apoi in sute de locatii din toate cele 7 teritorii, generand astfel o comunitate culturala impresionanta.

Informatii suplimentare puteti gasi pe https://kinedok.net/ro sau pagina de facebook Cinefeel Braila .

Intrarea la evenimentul din 21 februarie este libera.