CAPRARIU: DELIA RASNOVEANU AR TREBUI DEMISA SI APOI AR TREBUI DEMARATA O PROCEDURA SOLIDA DE ATRAGERE A UNUI MANAGER LA SPITALUL JUDETEAN

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) spune ca avand in vedere activitatea din ultimul an si jumatate a managerului Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, ar fi de dorit sa se organizeze un nou concurs, pentru gasirea unui manager mai performant.

Caprariu a precizat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca in viziunea sa, ar trebui sa fie un concurs corect, la care sa castige un om care sa poata conduce unitatea amintita si sa organizeze lucrurile de asa maniera, incat Spitalul Judetean sa realizeze venituri proprii substantiale: “Nu stiu de ce nu se demareaza o procedura solida de atragere a unui manager.

Eu cred ca o astfel de unitate isi poate crea centre de profit, pentru ca sunt proceduri si operatii care din cauza lipsei de materiale sanitare se fac in alta parte si pentru asta, tu nu mai incasezi prestatia. La intalnirea pe care am avut-o cu un grup de asistente medicale in urma cu 2-3 luni mi-au spus de o anumita operatie care nu se mai face sau nu prea se mai face la Spitalul Judetean Braila si oamenii se duc la Bucuresti. O operatie care se poate face aici, nu e foarte complicata, dar nu o faci si nu mai iei contravaloarea ei de la Casa Judeteana de Asigurari.

Un astfel de spital poate avea niste centre de profit care sa asigure dezvoltarea si servicii de calitate pentru cetateni, ca asa merita. Si voiam sa va anunt ca la spitalul din Galati tocmai s-a dat in functiune un accelerator de particule care va deservi cel putin patru judete.

Foarte bine ca altii mai fac lucruri si avem noroc ca suntem aproape de Galati si vor putea beneficia brailenii si de asta. Ma doare ca nu vedem un anunt <<la spitalul din Braila s-a luat nu stiu ce aparatura, care acopera nu stiu cate judete si care putea sa fie un centru de profit, sa aduca bani, sa aduca prestigiu>> ”.

Intrebat daca atunci cand vorbeste despre necesitatea declansarii unei proceduri pentru atragerea unui nou manager la Spitalul Judetean, sugereaza faptul ca Delia Rasnoveanu ar trebui demisa, Caprariu a raspuns: “Pai va dati seama ca presupunem chestia asta! Nu pot fi doi in acelasi timp…”.