CATALIN STANCU, DESPRE RUSE: IN MOD ABSOLUT NEFERICIT, UN CONDAMNAT PENAL VA FI LASAT SA-SI CONTINUE MANDATUL DE SENATOR, DESI ESTE CONDAMNAT DEFINITIV SI IREVOCABIL

Presedintele USR Braila, Catalin Stancu (foto), este indignat de decizia de ieri a Comisiei juridice din Senat, care a decis ca parlamentarul Mihai Ruse (ALDE) isi poate continua activitatea in forul legislativ, desi a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani si jumatate, pentru conflict de interese in forma continuata si fals intelectual.

Stancu a comentat pe o retea de socializare ca “in mod absolut nefericit, un condamnat penal (referire la braileanul Mihai Ruse – n.r.) va fi lasat sa-si continue mandatul de senator” si  a amintit de initiativa USR “Fara Penali in Functii Publice”: ”Decizie <<calda>>, dar nu <<fierbinte>>, a Comisiei Juridice a Senatului Romaniei… Desi Sentinta penala nr. 650/2018 a ICCJ il condamna pe senatorul ALDE Mihai Ruse la 6 luni de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi, inclusiv acela de a fi ales in functii elective publice (aici intra si functia de senator), s-a dispus suspendarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani si jumatate.

In mod absolut nefericit, un condamnat penal va fi lasat sa-si continue mandatul de senator desi este condamnat definitiv si irevocabil!

Pentru eliminarea acestor situatii, USR a gandit si dus pana la capat initiativa Fara Penali in Functii Publice, in urma careia ar trebui ca penalii sa nu mai aiba ce sa caute in Senat, la Camera Deputatilor, in Guvern si niciunde in vreo functie publica!

Pentru situatii ca si aceasta a senatorului de Braila Mihai Ruse, coalitia monstruoasa PSD – ALDE face tot ce ii sta in puteri sa nu se aplice aceasta initiativa legislativa, FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE! Au incercat tot felul de tertipuri ca sa ne puna bete in roate, primarii nu au returnat dosare intregi cu semnaturi, si daca le-au returnat, atunci au invalidat mii, zeci de mii, apoi dintre cele 1.000.000 de semnaturi depuse la Parlament, au disparut cateva sute de mii… Acum, semnaturile au ajuns la Curtea Constitutionala pentru validare. USR va duce pana la capat initiativa asta, tocmai pentru ca situatii ca si cea a senatorului ALDE Mihai Ruse sa nu mai poata apare. Un condamnat in continuare la Senat!”.