CERERILE PENTRU CERTIFICATELE DE URBANISM EMISE DE CONSILIUL JUDETEAN BRAILA SE POT TRIMITE ACUM SI ONLINE

Persoanele interesate sa obtina certificate de urbanism de la Consiliul Judetean Braila au acum la dispozitie o varianta mult mai simpla pentru a depune cererea si documentele aferente, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la sediul institutiei amintite. Mai exact, acestea pot depune de acum inainte o cerere online, pe platforma interactiva de pe site-ul CJ Braila.

Anuntul a fost facut astazi, printr-o postare pe o retea de socializare in care se arata: „Consiliul Judetean Braila a adaugat in platforma online interactiva depunerea online a cererii si a documentelor aferente, inclusiv cu localizarea amplasamentului dorit, pentru obtinerea mult mai simplu si mai rapid a certificatelor de urbanism.
De asemenea, platforma online interactiva va notifica in mod automat prin e-mail stadiul de emitere a certificatelor de urbanism, pentru toti solicitantii care la depunerea cererii de emitere a certificatului de urbanism au furnizat o adresa de e-mail valida.
Acest instrument va scurta timpul de emitere a documentelor, prin schimbul rapid de informatii catre cetateni.
Prin intermediul aplicatiei, cetatenii cu adresa de e-mail valida furnizata in cererea de emitere a certificatului de urbanism, vor fi notificati cu privire la:
– inregistrarea cererii si stadiul procesarii documentelor in vederea emiterii certificatului de urbanism;
– finalizarea certificatului de urbanism;
– expirarea certificatului de urbanism.
In mod practic, cu doar cateva click-uri, accesand linkul https://gis.cjbraila.ro/ , acest sistem online vine in sprijinul oricarei persoane care are nevoie de un certificat de urbanism, dar mai ales in sprijinul potentialilor investitori sau al cetatenilor aflati in alte orase ale tarii ori in strainatate, care nu vor mai fi nevoiti sa vina la Consiliul Judetean pentru depunerea cererilor si documentelor necesare”.