CHIRIAC: FIINDCA SUNT PREA PUTINI OAMENI LA SERVICIUL ACHIZITII AL SPITALULUI JUDETEAN, NE VOM OCUPA NOI, CJ, DE TOT CE INSEAMNA INVESTITII IN UNITATEA RESPECTIVA

Managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, sustine ca nu sunt adevarate informatiile potrivit carora directorul de ingrijiri Dorina Dobre ar sta mai mult in birou decat prin spital. Rasnoveanu a declarat astazi ca directorul de ingrijiri este mai tot timpul prin spital, inclusiv sambata si duminica, apreciind ca este posibil ca persoanele care lanseaza astfel de zvonuri sa fie exact angajatii deranjati ca aceasta se duce prea des sa-i verifice.

Delia Rasnoveanu spune ca este multumita de cei 3 directori cu care formeaza echipa de conducere si ca marea problema este la Serviciul Achizitii, unde sunt foarte putini oameni si nu pot face fata volumului mare de munca: “Daca ar fi dupa necesarul spitalului, Serviciul de Achizitii ar trebui sa aiba de cel putin 3 ori mai multi oameni. Sunt profesionisti, dar nu au cum sa faca fata”.

“Pentru un serviciu complet al unui spital, ar trebui intre 15 si 20 de oameni la Achizitii. Si v-am dat exemplu: la achizitia de medicamente sunt peste 350 de pozitii. Ia ganditi-va: impartit la 5 oameni sau 4 oameni, cati sunt… Dar mai sunt si alte lucruri de achizitionat.

Volumul de munca este foarte mare; de asta am luat hotararea ca tot ce inseamna partea de investitii s-o preluam noi, la CJ si am vorbit cu partea de Achizitii si partea juridica in legatura cu ceea ce este legal si putem noi lua, ca sa degrevam putin acei oameni de aceasta piatra de moara care atarna asupra lor”, a completat presedintele CJ, Iulian Chiriac.

El a mai precizat ca angajatii CJ vor prelua aceste activitati – si vor usura sarcina Serviciului Achizitii din cadrul Spitalului Judetean – imediat ce se va aproba bugetul judetului pe anul in curs.