CHIRIAC: “MANAGERUL SPITALULUI JUDETEAN SI-AR DA DEMISIA SI IERI…”; RASNOVEANU: “IN SECUNDA DOI PLEC, DACA VINE ALTCINEVA”

“Eu nu spun ca Delia Rasnoveanu e cea mai buna, cea mai desteapta managera de acolo, dar eu va spun ca s-a implicat mai mult decat altii, pe care i-am intrebat daca vor sa fie manager al Spitalului Judetean. Au fugit” – este declaratia presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care spune ca Rasnoveanu (PSD) a fost singura persoana care a fost dispusa sa-si asume conducerea spitalului amintit.

Chiriac a mai precizat astazi ca “daca identificam un manager mai bun care sa-si asume planul de aducere a acestui spital acolo unde trebuie, pentru braileni… Acum blamam managerul ca este membru PSD? Vorbim de oameni care si-au asumat aceasta functie si vor s-o duca mai departe! Este adevarat ca sunt probleme la Spitalul Judetean – si vor fi in continuare. Unele dintre probleme s-au rezolvat, unele probleme se vor rezolva pe parcurs, dar nu un singur om poate rezolva toate problemele, ci intr-o echipa”.

Intrebat daca a discutat cu dr. Rasnoveanu despre o posibila retragere a acesteia din functia amintita, presedintele CJ ne-a raspuns: “Nu, nu am discutat, dar va spun ca nu e… doamna manager si-ar da demisia si ieri…”.

“In secunda doi plec, daca vine altcineva”, a declarat Delia Rasnoveanu.

“Doamna manager a ramas si va ramane atat timp cat planul nostru din 2017, cand a venit dansa, este pus in aplicare. Acest plan nu se poate realiza intr-o zi, doua, o saptamana, o luna. Va dura ani. Trebuie sa ne tinem de acest plan, pentru a duce spitalul acolo unde trebuie, ca nu e nici spitalul PSD-ului, nici al PNL-ului, nici al UDMR-ului, este spitalul brailenilor”.

Intrebata daca este deranjata de faptul ca i se tot cere demisia, Rasnoveanu a raspuns: “Bineinteles, nu-i normal?”.

“Credeti ca pe noi ne bucura acest lucru, cand noi, in loc sa ne gandim cum sa gasim solutii, ne gandim cum sa le raspundem celorlalti care imi cer demisia? Dar daca tot cer demisia, sa vina si cu o propunere!”, a intervenit seful judetului.

Precizam ca in cadrul sedintei CJ de astazi, consilierul liberal Marian Sirbu a prezentat un document semnat  de toti  alesii PNL, prin care acestia ii cer presedintelui Chiriac demiterea Deliei Rasnoveanu. In document se arata: “In urma constatarii numeroaselor deficiente manageriale existente la nivelul Spitalului Judetean, a crizelor de medicamente, materiale sanitare, aparatura, dar si a atitudinii neconforme a actualului manager al unitatii sanitare, grupul consilierilor judeteni ai PNL Braila va roaga sa decideti demiterea doamnei Delia Rasnoveanu din functia pe care o detine”.