CHIRU: IN ROMANIA NU TREBUIE SA AIBA NIMENI PENSIE SPECIALA, CU ATAT MAI PUTIN PENSIONARI LA 42-45 DE ANI

“Pensiile speciale sfideaza nu numai bunul simt, dar distrug credibilitatea intregului stat, care isi umfla functionarimea la varf, si asa blagoslovita cu salarii uriase, cu venituri imense suplimentare, le-as spune sinecuri pentru <<servicii>> aduse natiunii” – este opinia presedintelui PNTCD Braila, Gheorghe Chiru.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, legata de pensiile speciale ale parlamentarilor – si nu numai -, Chiru comenteaza: “Daca in discutie ar fi veterani de razboi, fosti combatanti in luptele la care Romania a fost parte, chiar ar merita sa aiba o batranete linistita, sustinuta de noi toti. La fel… daca ar fi vorba de fostii detinuti politici care si-au distrus tineretea/ viata in puscariile comuniste, insa ironia sortii, cu o lipsa totala de respect si fara nicio rezerva, in aceasta tara, au fost si sunt recompensati doar tortionarii si cei din aparatul represiv, cei care au distrus vieti fara scrupule.
Raman ferm in ideea ca in Romania nu trebuie nimeni sa aiba pensii speciale, cu atat mai putin pensionari la 42-45 de ani… o mare aberatie, de fapt.
Am scris odata despre discrepantele uriase dintre un laminorist cu 35 de ani la 3 schimburi in conditiile mizerabile, cu 1700-1900 lei pensie si un anume… parlamentar (care a fost si prim ministru intre timp) care, datorita celor 5 mandate, va lua, fata de amaratul de mai sus, numai pentru ca e <<special>>, de vreo 5-6 ori mai mult, fara nici un efort de consemnat, in afara faptului ca a transpirat atunci cand Dragnea l-a prezentat opiniei publice drept viitor prim ministru (aluzie la deputatul brailean Mihai Tudose – n.r.). A asudat si gata… pe loc a devenit si mai special!
Acum… revin cu exemplul, prin comparatie, al unui om/pensionar care a lucrat 40 de ani la sonde (in petrol) pe frig, ger groaznic sau calduri de 40 grade, numai munca fizica si are pensie de 1400-1500 de lei si un barosan din Administratia penitenciarelor, un sef de puscarie (mai ales dintre cei vechi) care, nu doar din exces de zel, au <<corectat>>/ <<reeducat>> zeci de mii oameni nevinovati, ce aveau un crez politic, dar au sfarsit multi rupti de bataie sau torturati la Sighet, Aiud, Ramnicu Sarat, Periprava, Salcia, Poarta Alba, Canal, etc… iar acum, pentru <<serviciile>> prestate, impotriva a tot ce este uman, aceste <<mari personalitati>> primesc de la 5000 de euro in sus, adica de la 10 ori mai mult decat un amarat de sondor. Este normal asa? Desigur, NU!
Cam asta ar trebui sa-i framante pe cei vor sa indrepte ceva ce este tare stramb in tara asta si nu doar asa… de imagine, in preajma momentelor electorale”.