CONSILIUL JUDETEAN AL ELEVILOR BRAILA: AJUTA-NE SA COMBATEM FENOMENUL “FONDUL SCOLII”! INVATAMANTUL AR TREBUI SA FIE GRATUIT PENTRU TOTI ELEVII!

Consiliul Judetean al Elevilor (CEJ) Braila a demarat o campanie menita sa puna capat practicilor des intalnite in unitatile de invatamant de la nivel local – dar si la nivel national -, legate de strangerea a diverse sume de bani de la elevi (mai exact, de la parinti), pentru fondul “scolii” sau “fondul clasei”. CEJ Braila sustine ca “fondurile colectate la nivelul unitatilor de invatamant sunt ilegale” si ca „invatamantul ar trebui sa fie gratuit pentru toti elevii”, asa incat a lasat apelul: “Ajuta-ne sa combatem fenomenul <<fondul scolii>>!”
“Conform Legii Educatiei Nationale, finantarea invatamantului preuniversitar este asigurata din bugetul de stat si din bugetele locale. In ciuda acestui fapt, am constatat, in calitate de reprezentanti ai colegilor nostri, faptul ca aceste <<cotizatii>> constituie, de cele mai multe ori, o modalitate de peticire a bugetului unitatilor de invatamant, la care conducerile scolilor si liceelor recurg constant, fie ca vorbim despre <<fondul scolii/liceului>>, <<fondul clasei>>, <<fondul gardianului>> si asa mai departe”, se arata intr-un comunicat de presa.

In acest context, cei interesati sunt invitati sa completeze un formular online  https://bit.ly/2RXVDER , care poate fi gasit si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/cjebraila/ .

 “Ulterior, vom solicita o intalnire cu conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, pentru a gasi o strategie comuna de actiune, in interesul elevilor braileni”, se mai arata in comunicatul de presa amintit.