DANAILA: AM INTRAT IN PRIMUL AN ELECTORAL, IAR PSD VREA CA TOTI BANII PUBLICI SA STEA IN PIXUL UNOR OAMENI CARE-I SUNT CREDINCIOSI LUI DRAGNEA

Un buget realizat cu intarziere, votat cu intarziere si intocmit pe criterii ce tin de interese politice si electorale – aceasta este opinia presedintelui PNL Braila, Alexandru Danaila, cu privire la Bugetul de stat pe 2019, aprobat zilele trecute in Parlament.

Danaila sustine ca permanentele modificari ale modului in care se impart banii publici de la nivel central afecteaza in mod negativ comunitatile locale si a vorbit despre municipiul Braila, care, spune el, a pierdut in termeni reali circa 15 milioane de euro, in ultimii 2 ani: “Probabil undeva la sfarsitul lunii martie primariile isi vor putea aproba bugetele locale, pentru a functiona si pentru a demara investitii. Deci deja trei luni sunt pierdute. In mod normal, ar fi trebuit ca in luna noiembrie a anului trecut, acest buget sa intre in dezbatere si pana la sfarsitul anului sa fie votat in Parlament; lucru care nu s-a intamplat, din pacate.

An de an, cei de la PSD aduc cate o modificare asupra modului in care se gestioneaza banii publici, astfel incat sa se ajunga in final ca toti banii sa stea in pixul unor oameni (presedintii de consilii judetene – n.r.) care sunt apropiati ai lui Dragnea, in cea mai mare parte si care sa poata influenta rezultatele electorale. Pentru ca am intrat deja in primul an electoral, lucrurile vor incepe sa devina din ce in ce mai tensionate si atunci PSD-ul incearca sa reduca la pixul unor oameni credinciosi posibilitatea de a cheltui banii publici.

Si o sa dau un exemplu aici: daca anul trecut au fost niste modificari legate de impozitul pe profit si pentru Primaria municipiului Braila – care este cea mai mare primarie, cu cel mai mare buget din judetul nostru -, au fost pierderi de aproape 10 milioane de euro doar din modificarea cotei de impozit, anul acesta ajungem in situatia in care bugetele sa fie impovarate de cheltuieli pe care in mod normal le facea statul roman, pana acum. In cifre reale, aceste cheltuieli vor creste presiunea pe bugetul local din municipiul Braila undeva, estimam noi, la o cifra intre 3 si 5 milioane euro. Si uite cum a reusit PSD-ul in doi ani de zile sa diminueze bugetul unui oras ca Braila cu aproape 15 milioane euro…”.