DANAILA: SA DAM JOS FIRMA CU “SPITALUL JUDETEAN BRAILA” SI SA PUNEM “SPITALUL PSD”, CA SA STIE LUMEA UNDE SE DUCE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca la Spitalul Judetean lucrurile merg din ce in ce mai rau in ultimii circa doi ani, de cand la conducerea acestuia este managerul Delia Rasnoveanu (PSD). Danaila s-a convins ca indiferent cate probleme sau nereguli apar acolo si cat de des apar ele, Rasnoveanu nu are nicio problema, iar colegii sai de partid de la conducerea Consiliului Judetean si a Primariei municipiului o sustin in continuare, chiar daca este evident ca pacientii au de suferit de pe urma incapacitatii sale manageriale.

Liderul PNL aminteste ca el si colegii sai liberali au cerut demisia Deliei Rasnoveanu in plenul celei mai recente sedinte CJ Braila si spune ca daca PSD o sustine pe aceasta in continuare in functia de manager, n-ar fi rau sa se schimbe numele Spitalului Judetean in Spitalul PSD, ca pacientii sa stie clar cine este responsabil pentru ceea ce se intampla acolo: “Nu este o chestiune personala cu doamna Rasnoveanu, dar de fiecare data lucrurile sunt prezentate ca fiind pe un drum bun, ca nu exista probleme si de fiecare data cand primim o astfel de raportare, primim informatii si din partea oamenilor – si chiar noi ajungem cateodata la spital, ca, din pacate, este o chestiune naturala – si vedem ca lucrurile nu stau asa.

Am vazut ca s-au mobilizat si in zona online un grup de oameni care au formulat si o petitie in sensul asta, exista mai multe dezbateri, pentru ca mai multi oameni au ajuns la spital si isi dau seama ca lucrurile nu merg asa cum ar trebui sa mearga. Ele sunt rezolvate punctual, cand apare in presa ceva, cand sesizam noi, consilierii, ceva, dar la nivel general problemele nu sunt rezolvate.

Dar imi este frica de faptul ca oricat am cere noi demisia doamnei director, cei de la PSD o vor sustine in continuare si de fapt este o chestiune asumata de PSD modul in care spitalul astazi este gestionat si modul in care spitalul astazi este subfinantat, neexistand bani pentru medicamente, neexistand bani pentru consumabile, fiind mai multi pacienti intr-un singur pat si tot asa.

Sincer, eu nici nu mai inteleg cine distorsioneaza realitatea: presedintele CJ (Iulian Chiriac, PSD – n.r.), managerul… ei se sustin intre ei. Domnul primar Dragomir (Marian Dragomir, PSD – n.r.) a zis ca e o lipsa de comunicare. Daca nu poti sa te duci la spital si sa beneficiezi de tratamentul de care ai nevoie in calitate de pacient si asta inseamna <<o lipsa de comunicare>>… mi se pare o bataie de joc. Deci te duci la spital cu mana rupta si nu poti sa-ti faci o radiografie ca nu mai sunt filme, dar e o lipsa de comunicare…

Cei de la PSD sustin actuala conducere a Spitalului Judetean, ceea ce este o problema. Si daca tot se intampla lucrul asta, poate ar fi interesant sa dam firma cu <<Spitalul Judetean>> jos si sa punem <<Spitalul PSD>>, ca lumea sa stie unde se duce: <<Asta este spitalul PSD si orice s-ar intampla, cei de la PSD sustin si sprijina actuala conducere si modul de organizare>>”.