DANAILA: VA MAI DURA CATEVA SAPTAMANI PANA CAND SE VA APROBA BUGETUL JUDETULUI BRAILA SI APOI, BUGETELE LOCALITATILOR. COMUNITATILE LOCALE SUNT, PRACTIC, BLOCATE

Liberalii braileni considera ca Bugetul de stat pentru anul 2019 este “complet nerealist”, dat find ca acesta “a fost construit pe o prognoza incorecta si fals optimista”, a unei cresteri economice de 5,5% din PIB, in conditiile in care Comisia Europeana a redus prognoza pana la 3,8%, iar Banca Mondiala, pana la 3,5%.

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca este vorba despre o lipsa de responsabilitate a celor care au gandit constructia bugetara: ”Bugetul Romaniei pentru 2019 trebuia sa intre in executie la 1 ianuarie, trebuia trimis Parlamentului din noiembrie 2018, dar incompetentii care conduc Romania nu au fost capabili sa-l construiasca la timp. Va mai dura cateva saptamani pana cand se va aproba bugetul judetului Braila si ulterior, bugetele oraselor si comunelor. Comunitatile locale sunt, practic, blocate, pentru ca nu pot face plati decat in limita unui procent din cheltuielile anului trecut.

In schimb, aceeasi gasca PSD a propus marirea subventiilor acordate partidelor politice de 28 de ori fata de anul trecut, la colosala suma de aproape 100 de milioane de euro, din care PSD ar fi urmat sa primeasca jumatate. In final, suma fost diminuata, dar tot PSD este principalul beneficiar al banilor publici – asta in timp ce in Romania nu exista autostrazi si drumuri practicabile. Mai mult, prin actualul buget, presedintii consiliilor judetene vor primi pentru echilibrare un procent de 30%, fata de 18% anul trecut, ceea ce, in traducere libera, inseamna ca primarii vor sta cu mana intinsa  la presedintele Consiliului Judetean, care se stie bine ca va da doar oamenilor de la PSD, nu si primarilor din opozitie”.