DRAGOMIR: LA NIVELUL MUNICIPIULUI BRAILA NU VOR FI INTARZIERI IN PLATA INDEMNIZATIILOR PERSOANELOR CU DIZABILITATI SI A SALARIILOR ASISTENTILOR PERSONALI

Persoanele cu dizabilitati din municipiul Braila si asistentii lor personali isi vor primi la timp indemnizatiile, respectiv salariile, vom asigura finantarea necesara – este asigurarea pe care a dat-o astazi primarul Marian Dragomir.

Edilul a declarat ca “este vorba despre o suma foarte mare  pentru Municipalitate, exorbitanta, as putea spune”, pe care Guvernul a pus-o in acest an in sarcina autoritatilor locale, insa Dragomir  asigura persoanele cu dizabilitati ca nu vor fi intarzieri in plata indemnizatiilor: “Eu mi-as dori sa si primim de la Guvern diferenta respectiva de bani, deoarece este o suma foarte mare care trebuie acoperita din bugetul Primariei municipiului si suntem in analize acum, e foarte complicat…         Acei oameni nu vor ramane cu indemnizatiile neplatite, le vor primi la timp, dupa aprobarea bugetului la nivel national si la nivel local. Aici s-ar putea sa existe o mica disfunctionalitate, pentru ca stiti, dupa aprobarea bugetului la nivel national, publicarea in Monitorul Oficial, este un termen pana cand aprobam si noi bugetul municipiului. Sper sa nu apara niciun decalaj – sau daca va fi un decalaj de o saptamana sau de cateva zile, va fi doar in prima luna, pana aprobam si noi bugetul local. Din calculele de anul trecut, va fi nevoie de circa 26-28 milioane lei, pentru plata acestor indemnizatii; e o suma foarte, foarte mare”.

Amintim ca Guvernul a hotarat sa treaca in sarcina primariilor plata  indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati si a salariilor asistentilor personali, ceea ce ce creat o mare neliniste in randul beneficiarilor acestor sume, dat fiind ca decizia amintita va destabiliza bugetele multor primarii. Acesta a fost si motivul pentru care,  in urma cu cateva zile, zeci de persoane cu dizabilitati si apartinatori ai acestora au protestat in fata Prefecturii Braila (foto).