PRIMARIA A PRELUAT PUNCTELE TERMICE CARE AU APARTINUT FOSTULUI CET. UNELE VOR FI DEMOLATE, ALTELE VOR FI INCHIRIATE

Primaria Braila a reusit, in sfarsit, sa preia punctele termice care au apartinut in trecut CET Braila si apoi, au trecut in administrarea lichidatorului, unele dintre acestea ajungand intr-o stare avansata de deteriorare.

Primarul Marian Dragomir i-a multumit astazi public lichidatorului pentru disponibilitatea la dialog si a anuntat ca in urma negocierilor, 63 de puncte termice deja au fost preluate de catre Municipalitate, iar ultimele 9 vor fi preluate in aceasta saptamana: “Stim cu totii ca unele dintre ele arata foarte rau, au existat numeroase cereri de la cetateni privind demolarea lor. Urmeaza ca saptamana aceasta sa preluam si ultimele 9 puncte termice si din acest motiv cred ca ne indreptam catre o noua etapa.

Vreau in primul rand sa linistim toti chiriasii acestor puncte termice, deoarece vom intra in CLM si vom propune pastrarea actualelor contracte pana la expirarea termenului, urmand ca dupa aceea sa se faca, in conformitate cu legea, licitatie publica. In aceasta luna vom intra cu un proiect de hotarare in CLM, astfel incat oamenii sa poata plati Primariei, in loc de plata catre CET, care se facea pana in prezent. Totodata, ii asiguram ca nu va fi scos nimeni in mod abuziv de acolo; dimpotriva, ii lasam sa functioneze normal, pana la finalizarea contractului pe care il au incheiat”.

Potrivit viceprimarului Alexandru Jantea Crican, ar fi vorba despre circa 30 de puncte termice care au fost inchiriate si unde se desfasoara diverse activitati. De asemenea, viceprimarul a precizat ca “din momentul de fata, durata maxima a contractului, pentru cei care desfasoara activitati in aceste puncte termice, este de 16 luni”.

Dragomir a mai spus ca unele dintre punctele termice preluate de Municipalitate se afla intr-o stare avansata de degradare, motiv pentru care nu pot fi inchiriate, ci vor fi demolate, iar in locul lor vor fi construite locuri de parcare.

Intrebat ce se va intampla cu asa-numitul ”turn” din zona Piata Concordiei (foto), care reprezinta un pericol pentru trecatori, Jantea Crican a explicat: “Centrala de la intersectia strazii Rosiori cu Ghioceilor este un punct termic. Faptul ca nu a fost in administrarea CET nu inseamna ca nu avea aceeasi utilitate. Ea a fost construita fara autorizatie de constructie inainte de ’80, de catre fosti lucratori de la Schela de petrol, pentru a deservi cele doua blocuri din vecinatate, in asa fel incat ei, cand se mergea pe incalzirea centralizata, aveau independenta fata de sistemul general al Brailei. Ea a fost inventariata si atestata la domeniul privat al municipiului Braila anul trecut, face obiectul unei linii in obiectivele de investitii in anul 2019 si odata cu votarea bugetului vom demara procedura de demolare si de viabilizare a intregii zone”.