PROGRAMUL CINEFEEL BRAILA PENTRU LUNA FEBRUARIE

Brailenii pot incepe fiecare week-end al lunii februarie cu o seara de vineri care promite numai proiectii speciale de arta. De la ora 18:30, Cinematograful Cinefeel va invita intr-o lume dedicata filmului de calitate, cu o atmosfera nonconformista, invitati speciali, dialog si multe surprize culturale. Intrarea la fiecare proiectie se va face pe baza de bilet, costul fiind de 15 lei.

In perioada urmatoare vor rula filmele:

*8 februarie, ora 18:30, Everybody Knows FILM (2018). Regia – Asghar Farhadi, cu: Penelope Cruz, Javier Bardem

*15 februarie, ora 18:30, CARAVAGGIO THE SOUL AND THE BLOOD FILM (2018). Regia – Jesus Garces Lambert, cu: Manuel Agnelli, Marigliano Emanuele, Mina Gregori, Claudio Strinati, Rossella Vodret

*22-24 februarie, Oscar Week-end:

-Vineri – „Burning”, ora 18:30

-Sambata – „Cold War”, ora 17:00

-Sambata – „Shoplifters”, ora 19:30

-Duminica – „Donbass”, ora 17:00

-Duminica – „Capernaum”, ora 19:30

“Cadre incredibil de vii traite. Clipe iremediabil de emotionante. Noi, mai treji si mai conectati ca oricand. In acelasi punct. Ne vedem cel mai bine la film”, afirma cei din echipa Cinefeel.

Filmele care vor rula la Cinefeel sunt foarte apreciate de public si de critici din toata lumea. De asemenea, unele proiectii sunt in premiera.

*„Toata lumea stie” este un Super Film de doua Oscaruri, cu Penelope Cruz si Javier Bardem. Mai mult, este un film de Cannes, un fel de thriller psihologic palpitant, care merita simtit.

*Caravaggio, pictorul cu o viata de film, va fermeca publicul. “Caravaggio: The Soul and the Blood” este o calatorie in lumea pictorului vizionar si nelinistit Michelangelo Merisi da Caravaggio. Aventurile tumultuoase ce l-au purtat pe artistul subversiv din Milano si Florenta pana-n Malta si Napoli au influentat stilul pictorului, in special contrastul dintre lumina si umbra, care a devenit reprezentativ pentru arta lui, fiind preluat si de alti pictori faimosi. Bazat pe o documentare minutioasa, filmul leaga informatiile biografice de simbolurile, culorile si temele prezente in capodoperele lui Caravaggio. Va uimi publicul cu frumusetea si arta lui.

Sa povestim un pic si despre Oscar Week-end:

*“Burning” este filmul care a intrunit sufragiile criticilor pentru cel mai bun film din competitia oficiala de la Cannes 2018. Lee Chang-dong, figura marcanta a cinematografiei coreene – printre altele, si Ministrul Culturii pentru o perioada -, s-a impus in atentia criticii internationale cu filmele  „Green Fish” si „Oasis”, care l-au consacrat drept un autor subtil, sofisticat, radical – calitati pe care si le demonstreaza cu prisosinta si in „Burning”.

*„Cold War” ramane una dintre cele mai intunecate povesti de dragoste spuse vreodata. Intr-o maniera stilizata pe ritmuri de jazz si muzica populara poloneza, proiectia dezvaluie o poveste de dragoste care reuseste sa spulbere obstacole dintre cele mai imposibile, pe parcursul unui interval de 15 ani, intre 1949 si 1964. „Cold War” este semnat de Pawel Pawlikowski, regizorul filmului „Ida”, castigatorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain. Pentru cei care nu stiu, a fost distins anul trecut la Cannes cu Premiul pentru cel mai bun regizor.

*“Shoplifters” este un alt film de exceptie, care i-a adus regizorului Kore-eda Hirokazu primul Palme d’Or din cariera, la cea de-a saptea selectie a acestuia in selectia oficiala de la Cannes. Dupa Premiul Juriului primit in anul 2013 pentru „Like Father, Like Son”, Kore-eda a primit anul acesta recunoasterea suprema pentru un film cald si emotionant despre o familie de hoti marunti care gasesc o fetita abandonata si decid sa o creasca ca si cum ar fi copilul lor.

*“Donbass” este un film de razboi care ilustreaza absurdul intr-o maniera comica, halucinanta pe alocuri. Se poate spune ca seamana cu un portret in 13 capitole al celei mai tulburate zone din Europa zilelor noastre.

*“Capernaun” este si el un film de Oscar. Un film care spune povestea lui Zain, un baietel libanez care-si da parintii in judecata pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

Biletele la filmele Cinefeel pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562.933 si au inceput deja sa se puna in vanzare. Pentru detalii suplimentare, urmareste https://www.facebook.com/CinefeelBraila/

Adresa Cinematograf Cinefeel: Centrul de Creatie Braila, Piata Traian, Nr. 2, Etaj 1, intrare prin Calea Galati. (Florentina Dumitru)