SE FAC INSCRIERI PENTRU UN NOU MODUL DE VOLUNTARIAT IN CENTRELE DE PLASAMENT DIN BRAILA

In aceasta perioada, pana pe 28 februarie, se fac inscrieri intr-un nou modul de voluntariat in centrele de plasament din Braila si alte 24 de judete, derulat in cadrul Programul educational “Ajungem MARI”.

Sunt asteptati noi voluntari care sa se implice, oferind 3 ore/saptamana unor copii si adolescenti care au nevoie de mentori care sa-i ajute la teme, si nu numai. Mai concret, se cauta persoane dornice sa mearga saptamanal, pentru o perioada de cel putin 6 luni, in centrele de plasament, pentru a sustine sedinte interactive de pregatire scolara, ateliere creative sau de cultura generala, punand accent pe incurajarea copiilor. Nu este nevoie de experienta in lucrul cu copiii, voluntarii urmand sa participe la un training si beneficiind de consiliere si pe parcursul derularii programului.

“Ne axam pe educatie, dezvoltare personala si integrare sociala – recuperare scolara, ateliere si activitati care sa imbunatateasca abilitatile copiilor, cursuri vocationale, consiliere vocationala, cursuri de calificare. Dupa ce aceste directii sunt bine acoperite, putem folosi resursele in scopuri secundare, ca imbunatatirea mediului copiilor sau acoperirea altor nevoi. Pastram echilibrul in activitati si in relatiile cu cei implicati. Implicam copiii in primul rand in activitati educative, cu prioritate in fata celor recreative.

In program sunt peste 2000 de copii si tineri intre 3 si 20 de ani din centre de plasament, centre de zi, centre in regim de urgenta, apartamente de tip familial si din asistenta maternala, after school-uri sociale, asociatii si fundatii private care au in grija copii in dificultate. Se lucreaza in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din Bucuresti si din 24 de judete.

Ca voluntar, vei lucra intr-un singur centru, unde vei fi repartizat alaturi de voluntari noi si voluntari cu experienta, care ii cunosc deja pe copii si vei avea un coordonator care sa te indrume. Copiii sunt diferiti si centrele sunt diferite, iar in urma experientei in fiecare centru, o echipa de 2 voluntari poate lucra cu grupe mai mari sau mai mici sau se poate lucra individual, la cererea centrului, in functie de nevoia copilului”, precizeaza reprezentantii Programului educational “Ajungem MARI”.

Noul modul de voluntariat incepe in mai 2019 si dureaza 6 luni.

Cei interesati pot obtine mai multe detalii despre acest program si se pot inscrie online pe site-ul www.ajungemmari.ro, la sectiunea Devino voluntar.