22 MARTIE, PALATUL LYRA: CONCERT EXTRAORDINAR DE JAZZ, IN CADRUL CINEFEEL JAZZ SERIES

Vineri, 22 Martie, incepand cu ora 19:00, la Palatul Lyra va avea loc un concert extraordinar de jazz organizat in cadrul Cinefeel Jazz Series, in parteneriat cu institutia gazda. Una dintre cele mai puternice trupe ale scenei avangardiste spaniole, Mezquida-Aurignac-Prats (MAP), aduce la Braila un concert indraznet si intens, in care combina jazz-ul liber cu muzica contemporana si improvizatia. Cei trei artisti vor interpreta muzica primelor doua albume, care le-au adus premiul Best Jazz Band in 2015 si premiul Best Jazz Album in 2016.  Acestia sunt renumiti pentru pasiunea si virtuozitatea performantelor lor, pentru pasajele hipnotice si ritmurile dinamice, alternand cu momentele de lirism sentimental, groove si influente orientale.

Timbrul muzical al MAP este dat de expresivitatea pianistului Marco Mezquida, de imaginatia si originalitatea saxofonistului Ernesto Aurignac si de versatilitatea bateristului Ramon Prats.

„Modul in care cei trei cantareti se desfasoara este o eliberare de energie a jazzului pur, livrata cu o spiritualitate, indrazneala si intensitate care nu au fost vazute de jazzul spaniol de ani de zile. Sunetul si performantele lor live au fost cele mai bune noutati ale anului, nu numai in jazzul spaniol, ci si in cel international.” (El Mundo).

Marco Mezquida – este una dintre cele mai mari revelatii ale pianului de jazz din ultimii ani. Ales de cinci ori Muzicianul Anului de Asociatia Muzicienilor de Jazz si Muzica Moderna din Catalonia, Marco Mezquida este un artist eclectic si versatil. Pianist, compozitor, lider de trupa si acompaniator, Mezquida tine concerte solo sau canta cu orchestra.

Ernesto Aurignac – a studiat saxofonul clasic la Conservatorio Superior de la Malaga si jazz, armonie moderna si improvizatie la Barcelona. Muzician entuziast si pasionat, Ernesto Aurignac a initiat proiectul numit „Charlie Parker with Strings” si a fondat Anunnakis Quintet, care a fost nominalizat la „Cea mai buna productie de muzica de jazz si contemporana” din Spania.

Ramon Prats – a fost declarat Muzicianul Anului in 2014 de Asociatia Muzicienilor de Jazz si Muzica Moderna din Catalonia si este castigator al titlurilor „Albumul anului” cu Cvartetul Pandora si „Trupa Anului”. Alaturi de Ramon Prats Quartet, bateristul spaniol a colaborat cu artisti internationali precum Lee Konitz, Mars Gustafsson, Andy Moor, David Murray sau Deborah Carter. Este o prezenta constanta pe scena festivalurilor internationale de jazz din Belgia, Ecuador, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Islanda si Franta. In prezent este profesor la Conservator.

Pretul biletului la concertul extraordinar de jazz de la Braila este de 35 lei, iar rezervarile se fac la numarul de telefon 0720.562.933. Evenimentul este sustinut de Instituto Cervantes de Bucarest si partenerii Cinefeel.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel poate fi consultata pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ . (Florentina Dumitru)