BURTEA (PSD): NOI, BRAILENII, RECUNOASTEM CA AVEM NEVOIE DE TINERI SANATOSI LA MINTE. ACUM TINERII INVATA SA CREASCA VACA FARA SA STIE CUM ARATA VACA

Consilierul judetean Fanel Burtea (PSD) este nemultumit de faptul ca desi in trecut s-a discutat despre o colaborare intre institutiile de invatamant liceal si superior din domeniul agricol, astfel incat tinerii braileni sa aiba parte de o foarte buna pregatire teoretica si practica, pana acum nu s-a rezolvat mare lucru.

Burtea a declarat la Conferinta extraordinara a PSD Braila ca elevii au nevoie nu doar de notiuni teoretice, ci si de practica in domeniul agricol, fiindca altfel, ei ies de pe bancile liceului fara sa stie cum arata o combina, fara sa stie sa conduca un tractor si fara sa stie cum arata vaca: “Braila este pe un teritoriu agrar. Aici era un proiect foarte frumos legat de fosta noastra Statiune de Cercetari Agricole, cu fostul Liceu agricol si cu facultatea, sa facem cadre. Cadre pornind de la scoli, de la Liceul de agronomie, de la o Facultate de agronomie sau sectie de agronomie la Braila, pentru ca avem nevoie. Nu putem sa trimitem oameni sa faca agricultura fara sa stie sa conduca un tractor, fara sa stie sa conduca o combina si sa stie cum arata acea combina. Nu putem sa-i invatam sa creasca vaca fara sa stie cum arata vaca. Pentru ca am scos din invatamant foarte mult lucruri utile. Noi avem nevoie de asa ceva. Noi, brailenii, recunoastem ca avem nevoie de tineri sanatosi la minte si este nevoie de proiecte clare si precise”.