CAPRARIU: AVEM MODULE MODERNE, DAR OAMENII NU AU UNDE SA ARUNCE GUNOIUL RECICLABIL, ASA CA IL LASA PE JOS

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) sustine ca dincolo de investitiile cu care se lauda primarul Marian Dragomir (PSD) in ceea ce priveste dotarea firmei Eco, starea de salubritate a orasului Braila lasa mult de dorit. Caprariu a comentat astazi ca sistemul de salubritate nu inseamna doar niste pubele si niste masini noi, ci inseamna, printre altele, si “o viziune care incepe de la lucruri simple, de la a previziona – ca asta inseamna management – anumite situatii”.

Caprariu a prezentat presei imagini cu module de colectare selectiva de care este atat de multumit edilul sef, dar in jurul carora este plin de gunoi, fiindca pubelele destinate deseurilor reciclabile sunt putine si se umplu mult mai repede decat cele destinate gunoiului menajer.

Asadar, spune consilierul municipal, degeaba s-au cumparat astfel de module moderne, fiindca nu s-a gandit bine repartizarea pubelelor pe cele doua categorii – reciclabile si gunoi menajer: “Au luat pubele frumoase, dar daca facem aceasta colectare selectiva minimala, reciclabilele sunt mult mai multe decat ceea ce numim <<resturi de la masa>>, mancare. Am atras atentia de la bun inceput domnului primar ca sunt prea putine pubele pentru reciclabile. Lumea vrea sa recicleze, dar noi avem – si vor veni in continuare – baterii din acestea de colectare selectiva si tare ma tem ca vor veni in aceeasi structura. Vad ca avem 4 baterii de menajere si 2 baterii de reciclabile. Menajerele reprezinta 20-30% din total – si uitati ce se intampla!”.