CHIRIAC: DEFICITUL DE MEDICI ESTE MARE LA SPITALUL JUDETEAN. MEDICII SUNT GASITI FOARTE GREU SI PROPAGANDA NEGATIVA NU FACE BINE SPITALULUI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, sustine ca modernizarea Spitalului Judetean nu se face “de pe o zi pe alta”, ci “necesita timp, rabdare si celeritate din partea tuturor implicati”. Chiriac a explicat la cea mai recenta sedinta CJ Braila ca se lucreaza la rezolvarea diverselor proiecte, insa unele dintre acestea sunt in faza de pregatire a documentatiei sau de proiectare si de aceea nu se vede inca ceva concret.

Seful judetului declara insa ca nici el si nici conducerea spitalului nu stau degeaba si a dat cateva detalii cu privire la stadiul diverselor investitii:  “Intr-o saptamana trebuie sa depunem solutia tehnica pentru Cardiologie-Pediatrie si in momentul cand o sa avem bugetul trebuie sa votam proiectare plus executie, astfel incat sa putem da in folosinta si aceste doua sectii. Avem bani din fondul de dezvoltare al CJ pentru tot ce inseamna echipamente, dotarea acestor doua sectii, astfel incat sa le avem functionale pana la sfarsitul anului.

Am semnat contractul pentru asfaltarea curtii interioare de la Corpul D, de la Maternitate, ca sa inchidem si acel subiect.

Sunt in derulare contracte pe parte de alimentare cu energie electrica si trebuie predate si ele prin luna mai.

Sunt lucruri foarte importante pe care le-am facut, care nu se vad. Pe partea de sterilizare sunt in faza de proiectare si atunci o sa terminam cu o mare parte din infectiile nosocomiale pe spital”.

Presedintele CJ a mai precizat ca se au in vedere si noi angajari, mai ales in ceea ce priveste medicii si a comentat ca propaganda negativa care se face spitalului nu este de bun augur, din acest punct de vedere: “Avem in plan anul acesta angajarea cat mai multor medici de specialitate, acolo unde lipsesc; deficitul inca este foarte mare si medicii sunt gasiti foarte greu. Daca vom continua cu aceasta propaganda negativa asupra Spitalului Judetean… sa stiti ca medicii se orienteaza si asupra echipei.

Eu nu spun ca lucrurile merg bine si ca toate treaba pica in spatele managerului, dar acolo trebuie sa fie o echipa, ceea ce nu s-a intamplat de foarte mult timp. Unii dintre dumneavoastra stiti foarte bine care era realitatea inainte. Erau gasti, gasculite. Eu incerc sa formam o echipa manageriala”.