CHIRIAC, DESPRE NOTA 6 DATA SPITALULUI JUDETEAN DE MINISTRUL SANATATII: IN 2016 EU AM LUAT SPITALUL DE LA MINUS INFINIT SI L-AM ADUS LA NOTA 6. E O CRESTERE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), considera ca nota 6, data recent de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, Spitalului Judetean, din punct de vedere al infrastructurii, trebuie privita intr-un anumit context. Mai exact, spune Chiriac, contextul ar fi acela ca in urma cu doi ani, Spitalul Judetean era intr-o stare foarte proasta, iar acum a primit nota de trecere, ceea ce inseamna un progres: “Doamna Pintea am vazut ca a dat o nota de trecere, 6, dar eu va spun ca in 2016 am luat spitalul de la minus infinit si l-am adus la nota 6. Eu cred ca este o crestere. Pana in august speram ca nota sa fie mai mare, atat timp cat in sedinta CJ din 29 martie vom aproba si expertiza tehnica la sectiile Cardiologie si Pediatrie, iar apoi, dupa aprobarea bugetului, vom intra cu ea in proiectare si executie si in paralel, cu dotarea celor doua sectii, astfel incat sa putem da in folosinta cat mai repede aceste sectii pe lege, nu cum declara unii oameni care sunt in lumea copiilor, nu stiu, in lumea maimutelor… Deci noi respectam legea”.

Cat priveste faptul ca managerul Delia Rasnoveanu (PSD) a dovedit din primele minute ale discutiei cu ministrul Sanatatii ca nu stie ce se intampla in spitalul pe care il conduce – dovada ca ministrul i-a atras atentia ca nu este in regula sa dea raspunsuri la modul “cred ca…” -, seful judetului a declarat ca este posibil ca Rasnoveanu sa fi avut emotii: “Toata lumea acuza… Doamna manager a castigat concursul de manager al Spitalului Judetean pe redresarea spitalului si buna lui functionare in ceea ce priveste partea medicala-financiara si asta facem in continuare. Eu va spun ca spitalul nu mai poate sa stea in aceasta  situatie care a trenat de foarte multi ani”.

In contextul in care managerul Rasnoveanu a devenit cunoscuta pentru faptul ca raspunde cu “nu stiu” la mare parte dintre intrebarile care ii sunt adresate in plenul CJ si nu numai, Chiriac sustine ca sunt unele aspecte de detaliu pe care managerul nu le cunoaste. Chestionat in continuare cum de directorul medical stie intodeauna sa raspunda la intrebarile care ii sunt adresate in legatura cu Spitalul Judetean, iar managerul Rasnoveanu, de doi ani, inca n-a reusit sa afle sau sa invete niste lucruri, astfel incat sa fie capabila sa dea raspunsuri la aceleasi intrebari, seful judetului a comentat ca Rasnoveanu “stie, dar presupun ca nu da raspunsul prompt”.