CHIRIAC: II UREZ SUCCES IN ALEGERI LUI MIHAI TUDOSE. LA PSD CANDIDEAZA UN EUROPARLAMENTAR CARE A FACUT FOARTE MULT “BINE” BRAILEI. O SA VEDEM DACA BRAILENII UITA DE MIA DE HA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) declara ca daca vreunii dintre colegii sai de partid s-ar gandi la varianta de a-l schimba din fruntea CJ, acest lucru nu se va intampla prea curand, fiindca deocamdata toate partidele se concentreaza pe alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an. In orice caz, Chiriac spera sa nu se ajunga la schimbarea sa din functia amintita, mai ales ca dupa cum spune el, deocamdata, niciunul dintre colegi nu i-a reprosat ceva in legatura cu activitatea desfasurata la CJ: “Daca vor avea o propunere de schimbare a mea o vom discuta in interiorul partidului si o sa am si eu atunci o declaratie de presa, daca va fi cazul. Dar eu sper ca nu va fi cazul, eu sper sa-mi duc mandatul pana la capat, pana in 2020”.

Chiriac a mai comentat ironic: “Inseamna ca sunt prea bun si de-asta vor sa ma schimbe… Daca lucrurile vor merge in acelasi sistem si o sa am o credibilitate mai buna in fata brailenilor, poate o sa candidez la UDMR si o sa fiu primul presedinte (de Consiliu Judetean – n.r.) UDMR din sudul tarii”.

Intrebat daca exclude posibilitatea pana in 2020 sa treaca la un alt partid, Chiriac a spus: “Mi-as pierde mandatul. O sa discutam la momentul respectiv… Avem doua tururi de scrutin foarte importante, alegerile europarlamentare si prezidentiale; eu va spun ca in functie de aceste lucruri, foarte multi oameni – si primari, si presedinti de consilii judetene  si parlamentari – vor merge acolo unde bate vantul mai puternic, adica acolo unde sunt procentele mai mari. Vom vedea”.

Chiriac i-a urat succes la alegerile europarlamentare prietenului sau Mihai Tudose (Pro Romania) si si-a exprimat scepticismul in legatura cu succesul PSD la alegerile amintite, avand in vedere ca pe locul 5 pe listele patidului sau se afla galateanul Dan Nica, deloc agreat de braileni, avand in vedere ca acesta este asociat cu subiectul spinos legat de cele 1000 de pe raza judetului Braila care au fost date in proprietate si administrare Primariei Galati, pentru a construi locuinte, ulterior dovedindu-se ca mare parte a terenului a fost folosit in scop agricol: “Apreciez cu mare drag, am vazut listele de candidati la Pro Romania, fostul coleg si prietenul meu Mihai Tudose este pe locul 3; ii urez succes si multa sanatate, ca aseara a patit un necaz.

Avem si noi pe listele PSD o colega pe locul 17 (Carmelia Dragomir Balanica, membra PSD Braila – n.r.), avem si un europarlamentar care ne-a facut foarte mult <<bine>> Brailei, pe locul 5 (Dan Nica – n.r.). Va fi destul de complicata alegere; pana la urma e alegerea brailenilor – sa vedem daca uita mia de ha, daca uita anumite subiecte pe care Galatiul intodeauna a pus frana. Guvernul Romaniei este in proces cu Primaria municipiului Galati, pe diferenta de 650 ha; se pare ca atata timp cat mai au niste parghii de tras pe-aolo, noi (Braila – n.r.) intotdeauna vom fi vitregiti. Dar eu va spun cu tarie ca eu voi fi alaturi de braileni, nu de galateni”.

L-am mai intrebat pe presedintele CJ daca are cumva semnale ca unii dintre primari au de gand sa mearga dupa Mihai Tudose la Pro Romania, la alegerile locale din 2020.

“Eu am foarte multe semnale din toate partile; acum e alegerea fiecaruia”, a spus zambind Chiriac.