CHIRIAC: LIBERALII SE OPUN LA DEZVOLTAREA SI INVESTIREA IN SPITALUl JUDETEAN. EI O JOACA PENTRU CA IN MOMENTUL DE FATA NOI NU AVEM DOUA TREIMI DIN VOTURI IN CJ

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sustine ca institutia pe care o conduce se poate ocupa de investitiile legate de repararea, reabilitarea sau orice alt tip de interventie in cladirile in care functioneaza Spitalul Judetean si nu este nimic ilegal in acesta chestiune, fiindca toate acele cladiri sunt in proprietatea CJ. Chiriac precizeaza ca in contextul in care Spitalului Judetean are in administrare cladirile respective, este nevoie, potrivit legii, de acordul acestei institutii pentru ca CJ sa faca lucrari de reparatii sau alt gen de interventii, insa este evident ca managerul spitalului isi va da acordul, deci nu exista nicio problema de legalitate.

Seful judetului raspunde astfel comentariilor facute recent de presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care declara ca odata ce a dat cladirile in administrarea Spitalului Judetean, CJ, desi este proprietar, nu mai are dreptul legal sa intre si sa faca lucrari acolo. Ca atare, spune Danaila, este ilegal ca angajatii CJ sa se ocupe de tot ce inseamna investitii in cladiri la spital – activitate de care pana acum s-a ocupat Serviciul Achizitii al Spitalului Judetean.

Presedintele CJ sustine insa ca totul este cat se poate de legal: “Toate bunurile Spitalului Judetean sunt in proprietatea CJ si sunt date in administrare spitalului. Cladirea Cardiologie – Pediatrie este investitia CJ, este bunul CJ, care este dat in administrarea spitalului. Eu pot sa fac imbunatatiri acolo. Eu nu pot sa depun un proiect european decat cu acordul spitalului – ca l-am dat in administrare -, pentru a reabilita Corpul A, este un lucru corect. CJ este proprietarul!

Eu am zis ca putem ajuta spitalul, pentru ca are o echipa mai mica la Achizitii, pentru a scurta aceste termene de achizitii, pentru a da acele obiective mai repede in folosinta. Domnul Danaila face aceste declaratii pentru ca stie foarte bine ca in momentul de fata puterea nu are doua treimi din voturi, sunt proiecte de hotarare CJ care trebuie sa treaca cu doua treimi si ei se opun in permanenta, deci se opun pentru dezvoltarea si investirea in continuare in acest spital”.

Chiriac a precizat ca daca CJ va prelua tot ce inseamna partea de investitii de la Spitalul Judetean, angajatii CJ se vor ocupa de intocmirea documentatiilor pentru licitatii, precum si de licitatia propriu-zisa si de urmarirea lucrarilor, dupa care “noi, CJ, receptionam lucrarea si o dam in administrare spitalului”.

Seful judetului reproseaza liberalilor ca profita de faptul ca unele hotarari trebuie sa fie aprobate cu doua treimi din voturi si ca alesii PNL nu voteaza proiectele privind actualizarea patrimoniului public al judetului: “Ei o joaca pentru ca in momentul de fata noi nu avem doua treimi din voturi, pentru a trece aceste proiecte de hotarare”.

Iulian Chiriac considera ca prin declaratiile facute recent, privind faptul ca ar fi ilegal ca angajatii CJ sa preia toata activitatea pe partea de investitii de la Spitalul Judetean, de fapt, liberalii au dat un semnal ca nu vor vota pentru un astfel de proiect de hotarare si astfel, vor bloca demersurile PSD.