CHIRIAC: S-AU SEMNAT MULTE CONTRACTE PENTRU CONSTRUCTIA PODULUI PESTE DUNARE. FIRMELE SUBCONTRACTOARE SUNT DIN BRAILA SI GALATI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, este nemultumit de faptul ca unii cetateni fac comentarii sceptice sau critice pe retelele de socializare, sustinand ca in ultima perioada nu s-a mai vazut nicio miscare in zona in care urmeaza sa se construiasca podul peste Dunare.

Chiriac le transmite acestor persoane ca “un pod nu se face in acelasi timp in care se deschide o shaormerie” si spune ca astazi va avea loc o discutie cu cei implicati in acest proiect: “Sunt proceduri legale, tinem legatura cu firma constructoare si cu ceilalti implicati. Sunt probleme in ceea ce priveste obtinerea avizelor pentru trecerea digului spre amplasamentul unde se vor incepe lucrarile – e vorba de un aviz de la Apele Romane si de unul de la CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) pentru a semaforiza drumul de acces catre dig. Ma refer la drumul de exploatare care leaga digul de malul Dunarii, iar firma constructoare vrea sa aiba un aviz pentru a trece utilajele grele peste dig, sa nu afecteze structura digului. Trebuie un aviz de la Apele Romane si sa vedem care este solutia de consolidare pe partea aceea a digului.

Maine (astazi – n.r.) avem o sedinta de lucru tehnica si am hotarat impreuna cu constructorul si cu ceilalti implicati sa ne intalnim si sa gasim solutiile pentru a da avizele, astfel incat lucrarea sa inceapa cat mai repede. Ei si-au pregatit terenul, iar ce ma bucura foarte mult este ca s-au mutat cu totul la Braila si e si proiectantul cazat la Braila, precum si reprezentantul firmei constructoare si va veni si forta de munca. Se pare ca s-au semnat foarte multe contracte – si nu vreau sa dau numele firmelor subcontractoare, sunt firme din Braila si din Galati, adica oameni care vor lucra efectiv pe santier.

Ei au spus ca in momentul in care au drumul de exploatare si toate avizele pentru a trece cu utilajele, vor incepe sa si excaveze. Au gasit si teren pentru organizarea de santier, deci suntem in termen”.