CHIRIAC: TOTI PRIMARII MI-AU SPUS CA NU MAI DORESC ASOCIERI CU CJ. VOM MAI FACE, TOTUSI, ASTFEL DE ASOCIERI, PENTRU FINALIZAREA UNOR INVESTITII INCEPUTE IN 2018

Daca anul trecut, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca in 2019 institutia pe care o conduce nu va mai face asocieri cu localitatile din judet pentru cofinantarea unor proiecte de interes comunitar, mai nou, acesta spune ca se vor mai incheia astfel de asocieri, dar mult mai putine decat in anii trecuti. Chiriac a explicat ca in primul rand, primarii i-au spus ca nu vor sa mai faca astfel de asocieri si in al doilea rand, doreste sa aloce mai multe fonduri pentru a rezolva unele probleme sau a finaliza unele investitii din domeniul Sanatatii.

De aceea, spune presedintele CJ, in 2019 se vor face asocieri cu comunele pentru incheierea unor proiecte incepute anul trecut, tot pe o asociere cu Consiliul Judetean: “Anul trecut, tinand cont ca am zis ca anul 2019 va fi anul Sanatatii, am zis ca toti banii sa mearga catre spital. Toti primarii mi-au spus ca nu mai doresc asocieri. Multe dintre primarii, din cauza procedurilor de achizitie, nu si-au incheiat contractele de asociere si am zis ca pentru restul lucrarilor de executat vom intra si anul acesta. Am zis ca vom intra si pe partea de infrastructura, pe partea de drumuri comunale sau drumuri adiacente care deservesc drumurile judetene, ca pana la urma nu le dam comunelor, le dam cetatenilor judetului Braila. Vrem sa facem o infrastructura corespunzatoare, sa putem sa dezvoltam acest judet? Da sau nu?

Tinand ca au foarte multe contracte pe PNDL, acele strazi ale comunelor trebuie sa se regaseasca intr-un drum judetean sau un drum comunal corespunzator. De-asta o sa le dam bani la toti primarii pe restul de executat (gradinite, scoli, ce au ramas de anul trecut), vom da pe partea de infrastructura, vom da pentru reabilitarea si promovarea invatamantului in scoli profesionale, pentru a-si infiinta scoli de mecanizatori agricoli, pentru ca toti fermierii se plang in momentul de fata ca au utilaje performante, dar nu au oameni calificati. Si am spus cu primarii, pentru a strange comunitatea si copiii care nu ajung la liceu, sa poata sa faca un astfel de curs, o scoala profesionala, pentru a-i califica cat mai aproape de casa si a fi folositori acolo”.