CHIRIAC: VOM PUNE TURNICHETI LA SPITALUL JUDETEAN SI ANGAJATII VOR INTRA CU CARTELA, ASTFEL INCAT SA STIM CAT A STAT FIECARE LA PROGRAM

Managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, sustine ca marea majoritate a medicilor din unitatea amintita nu doar ca stau pana la finalul programului, ci raman si dupa orele de program, daca este nevoie.  Ea spune ca daca exista semnale ca unii medici ar pleca cu cateva ore inainte de program, se poate discuta pe fiecare caz in parte.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, a completat ca “nu poate managerul sa-i controleze pe toti medicii”, ca sa vada la ce ora pleaca acestia, dar a precizat ca in ceea ce il priveste, stie ca unii medici pleaca inainte de incheierea programului.

Chiriac spune insa ca s-au gasit solutii pentru a rezolva aceasta problema: “Nu inventam noi apa calda. La anumite spitale s-au pus camere de luat vederi pe holuri si la intrarile in spital; daca punem aceste camere de supraveghere rezolvam o mica parte din problema, dar am vazut la multe spitale si in momentul in care vom incepe sa modernizam Corpul A, vom pune turnicheti si cu cartela, astfel incat sa stim cat a stat fiecare la program. Si pontajele se vor face efectiv cum se fac la Santierul Naval Braila: intri cu cartela, iesi cu cartela. Si atunci se va plati medicul, asistentul, infirmiera in functie de programul prestat in acea luna”.

Dr. Rasnoveanu a fost intrebata si in legatura cu partea de curatenie din spital, iar aceasta admite ca lucrurile “lasa de dorit. Avem personal, avem oameni, insa din pacate sunt foarte putini si suprafetele sunt foarte mari si este destul de greu. Aici lucram in primul rand ca sa vedem daca ne acoperim numarul de personal de ingrjire care trebuie sa faca curatenie; o sa identificam si exact suprafata, fiindca datele nu sunt foarte clare si dupa aceea o sa vedem din nou… Materiale au, problema se pune de activitate propriu-zisa, pentru ca din cauza lipsei de personal, infirmiera si ingrijitoarea fac cam acelasi lucru, in functie de situatie”.