CRICAN: PROIECTUL PRIVIND INTERZICEREA ACCESULUI MOTOCICLETELOR PE UN TRONSON AL CAII CALARASILOR A STAT IN DEZBATERE PUBLICA 40 DE ZILE. CINE A VRUT SA-SI SPUNA PAREREA A AVUT TIMP

Viceprimarul Brailei, Alexandru Jantea Crican (PSD), a tinut sa precizeze astazi ca proiectul de hotarare cu privire la interzicerea accesului motocicletelor pe un tronson al Caii Calarasilor cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Al. I. Cuza, in perioada 1 iunie -1 octombrie 2019, intre orele 22:00- 06:00, nu a fost ideea Municipalitatii, ci a fost initiat ca urmare a unei solicitari in acest sens venite de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ). Jantea Crican a explicat ca potrivit legii, CLM are obligatia sa dezbata acest gen de solicitari facute de Politie si sa ia o decizie.

Pe de alta parte, viceprimarul s-a aratat deranjat de faptul ca in sedinta CLM au fost multi consilieri care s-au inghesuit sa-si spuna parerea, dar la sedintele de comisii nu s-a comentat decat in al doisprezecelea ceas. In plus, a spus Jantea Crican, solicitarea IPJ Braila fost pusa in dezbatere publica nu doar 30 de zile, cat cere legea, ci 40 de zile, deci toti cei care aveau ceva de comentat sau de propus, au avut suficient timp sa o faca.

Edilul a explicat ca potrivit legii,  ca orice gen de semnalizari, amenajari sau restrictii privind circulatia pe drumurile publice se realizeaza sau se stabilesc numai cu avizul Politiei Rutiere: “Discut si in calitate de membru al Comisiei de siguranta in trafic. Aceasta adresa a venit in cadrul comisiei, am discutat-o si la solicitarea IPJ, am supus-o dezbaterii publice si avem obligatia de a discuta si de a pune in aplicare anumite solicitari si restrictii si limitari de trafic pe ceea ce inseamna carosabil, intrucat legea le da lor posibilitatea ca sa ne solicite impunerea anumitor restrictii.

Ne-au solicitat sa luam in dezbatere, am luat in dezbatere; ne-au solicitat sa analizam oportunitatea instituirii unor masuri prin Hotarare CLM, asta facem.

Eu propun sa votam proiectul de hotarare asa cum a fost inaintat de IPJ. Daca doriti sa modificam anumite prevederi din adresa semnata de seful Politiei Municipiului Braila, cu siguranta se poate si exista timp suficient de cand a fost a pusa in dezbatare publica, pentru a se analiza acest lucru”.

Amintim ca in final, ca urmare a votului alesilor, s-a modificat forma initiala a proiectului si s-a decis astfel: 1.se interzice accesul motocicletelor pe tronsonul din Calea Calarasilor cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Al. I. Cuza, in perioada 1 iunie -1 octombrie 2019, in intervalul orar 22:00 – 6:00, cu exceptia motocicletelor dotate cu amortizor de zgomot;

2.aceeasi interdictie se va aplica in tot orasul, dupa ce se va obtine avizul IPJ in acest sens.