DANAILA: PRESEDINTELE CHIRIAC ARE FANTEZII CU BANII CJ – ASA, „IN LUMEA COPIILOR”, IN SENSUL ASTA…

Spitalul Judetean are nevoie la ora actuala in primul rand de investitii in infrastructura, nu in aparatura, iar de investitiile in infrastructura nu se pot ocupa angajatii CJ, atat timp cat cladirile respective sunt administrate de spital – este ceea ce spune presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila. In plus, Danaila sustine ca investitiile in aparatura medicala pot fi facute si au fost facute de CJ si pana acum, fara nicio problema.

Liberalul considera insa ca presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) ar trebui sa renunte la ideea “fantezista” ca angajatii CJ sa preia tot ce inseamna investitii la Spitalul Judetean si sa se ocupe de toata documentatia necesara, fiindca serviciul Achizitii al spitalului nu face fata volumului mare de munca: “Daca s-a gandit ca vrea sa cumpere un aparat, poate sa cumpere un aparat si sa-l dea in administrare spitalului; fara niciun fel de probleme poate sa faca lucrul asta. Achizitiile de aparatura medicala de catre CJ sunt legale si s-a facut si pana acum chestiunea asta. Dar Spitalul Judetean are nevoie de altfel de investitii, nu in aparatura. Are nevoie de investitii in infrastructura, sunt cheltuieli pe care Spitalul Judetean le-a facut an de an, pana la momentul la care situatia s-a blocat acolo.  Asta este problema!

Domnul presedinte are niste fantezii din astea cu banii CJ – asa, <<in lumea copiilor>>, in sensul asta… Dar ce facem cu aparatele care deja au iesit din garantie si nici macar n-au fost puse in functiune? Ce se intampla cu aparatele care raman neutilizate, raman neexploatate si nici macar pentru un numar mic de pacienti nu se poate porni sectia de Cardiologie si Pediatrie? Domnul presedinte al CJ, cu tot respectul, cred ca are o alta estimare asupra timpului. Ne-a spus in sedintele CJ ca aceasta sectie va functiona in primavara anului 2018. Ne-a spus ca va functiona in toamna anului 2018, iar la sfarsitul anului trecut ne-a spus ca anul asta o sa fie o chestie nemaiintalnita la Spitalul Judetean”.

Amintim ca seful judetului a declarat in mai multe randuri ca sectiile Cardiologie si Pediatrie nu s-au deschis fiindca nu s-a gasit solutia legala pentru ca CJ sa preia de la constructor noul imobil care le gazduieste (foto), pentru ca apoi sa-l poata da in administrare Spitalului Judetean. Apoi, in iulie 2018 Chiriac a anuntat victorios ca s-a semnat procesul verbal de receptie partiala si CJ a preluat imobilul amintit, insa s-a constatat ca exista niste probleme despre care nu s-a stiut, ce urmau sa fie remediate. Mai exact, nu exista alimentare cu apa calda si erau si probleme la reteaua electrica. Sectiile respective nu sunt nici acum deschise.