DEPUTATUL VARGA: IN ROMANIA LUI DRAGNEA TE TREZESTI CU TAXE PESTE NOAPTE

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL)  considera ca gafele care se tin lant dupa aprobarea controversatei Ordonante 114 fac ca “Guvernul PSDragnea sa semene cu un croitor nepriceput, care mai intai taie, apoi masoara”.

Liberalul comenteaza intr-un comunicat dat publicitatii ca presedinele PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dancila si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, au dat dovada de aroganta atunci cand au refuzat dialogul cu principalii actori din mediul economic – primii afectati de prevederile Ordonantei 114 -, iar acum, speriati de presiunile la care sunt supusi, anunta consultari si eventuale modificari ale actului normativ: ”Aceste consultari ar fi trebuit sa aiba loc inainte de a anunta Ordonanta 114. De fapt, Guvernul PSDragnea isi demonstreaza inca o data incompetenta, dublata de o suficienta paguboasa. Asa s-a ajuns la situatia ca nimeni nu s-a gandit la consecinte, iar acestea sunt dintre cele mai grave pentru economie, dar si pentru populatie. Sa ne gandim numai la faptul ca prin aplicarea Ordonantei, se vor scumpi curentul electric si gazele. Este evident ca  Guvernul trebuie sa retraga Ordonanta 114, daca vrem sa avem crestere economica si bani de pensii, salarii si investitii. Altfel, vom asista la un declin al economiei, cu consecinte nefaste pentru intreaga tara”.

Vasile Varga mai spune ca insasi denumirea de ”taxa pe lacomie” nu este altceva decat o diversiune si o manipulare si ca romanii vor fi cei care, in final, vor plati mai mult pentru gaze, energie electrica, servicii de telefonie si dobanzi mai mari la imprumuturile bancare.

Deputatul a mai precizat ca a discutat cu unii reprezentanti ai mediului de afaceri brailean, care spun ca se tem ca vor fi nevoiti sa-si diminueze  afacerile, iar unii dintre ei chiar sa-si suspende activitatea: ”In Romania lui Dragnea, te trezesti cu taxe peste noapte, iar toate calculele agentilor economici sunt date peste cap. Guvernul nu are o politica fiscala predictibila, care sa permita mediului economic sa-si faca prognoze si analize de dezvoltare pe termen mediu si lung. In aceste conditii, nici nu este de mirare ca tara noastra este ocolita de investitori sau deja vorbim despre investitori care se retrag, pentru ca nu gasesc in guvern un partener corect, ci un dusman al mediului de afaceri”.