DRAGOMIR, DESPRE AUTOBUZELE CARE REPREZINTA UN PERICOL PENTRU SIGURANTA CALATORILOR: PROBABIL CA ANUL VIITOR SAU PANA LA SFARSITUL ACESTUI AN NU VOR MAI EXISTA ACELE AUTOBUZE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sustine ca nu este el responsabil de ceea ce se intampla la firma “Braicar” – firma subordonata Primariei – si nu el trebuie sa raspunda pentru toate problemele care apar in ceea ce priveste transportul public de calatori. Dragomir este dispus sa-si asume tot ce inseamna achizitii de autobuze noi, gratuitatile acordate elevilor si pensionarilor pe mijloacele de transport in comun si introducerea cartelelor de calatorie (adica tot ce da bine ca imagine), dar cand este vorba despre autobuze care isi pierd o roata din mers sau carora li se deschid usile din mers, fiind un pericol pentru calatori, considera ca e treaba conducerii “Braicar” sa-si asume aceste lucruri.

Edilul spune ca nu e treaba lui nici faptul ca potrivit mai multor surse din interiorul firmei amintite, autobuzele pleaca zilnic pe traseu fara a fi verificate tehnic, fiindca nu exista un angajat dispus sa-si asume pe semnatura starea tehnica a unor masini care reprezinta un pericol pentru siguranta calatorilor: “Ca primar, nu o sa conduc autobuzul si nu o sa fac nici grafice, pentru ca exista persoane care au atributii clare in acest sens. Se constata ca in ultima perioada sunt, intr-adevar, probleme la <<Braicar>> din punctul acesta de vedere, dar cei de acolo au si atributii de serviciu si obligatii, conform fisei postului pe care o au. In concluzie, trebui sa si le indeplineasca. In caz contrar, exista anumite proceduri, astfel incat situatiile cu graficele si cele cu anumite aspecte de ordin tehnic sa se rezolve”.

Dragomir a intrebat ironic ziaristii daca se asteapta ca el, ca primar, sa verifice starea tehnica a autobuzelor.

Cand a fost chestionat daca nu-l intereseaza faptul ca usile unor autobuze se deschid din mers si exista oricand riscul sa cada calatorii – cum s-a intampla deja -, edilul a raspuns: ”Ma intereseaza acest lucru si i-am solicitat directorului de la <<Braicar>> sa verifice si sa faca o expertiza, pentru a se vedea daca usile respective s-au deschis datorita actionarii voluntare sau involuntare. Nu am solicitat un raspuns de la conducerea <<Braicar>> daca au un revizor tehnic”.

Intrebat, de asemenea, daca nu a simtit un fior pe sira spinarii cand a citit declaratia data presei de un sofer de la “Braicar” care spunea ca autobuzele pleaca zilnic pe traseu fara a fi verificate tehnic si ca unele dintre acestea sunt un pericol pentru siguranta cetatenilor, edilul a ocolit raspunsul: “Autobuzul respectiv (cel caruia i s-au deschis usile in mers, ceea ce a facut ca un calator sa cada – n.r.) era unul care avea peste 10-15 ani vechime, nu este unul dintre cele aduse de curand”.  Atentionat ca problema nu este daca e vorba de autobuze noi sau vechi, ci important este ca unele dintre autobuzele care circula in prezent in Braila reprezinta un pericol pentru siguranta calatorilor, primarul a raspuns: “Probabil ca anul viitor sau pana la sfarsitul acestui an nu vor mai exista acele autobuze vechi, mostenirea anumitor epoci”.