DRAGOMIR: MULTI DINTRE CEI CARE AU STRIGAT LOZINCI ANTI-PSD LA CONFERINTA PSD BRAILA SUNT DIACOMATI, CARE AU SUSTINUT UN CANDIDAT PENAL IN URMA CU CATIVA ANI

Atat eu, cat si cei doi viceprimari am intrat pe usa din fata in cladirea in care s-a desfasurat Conferinta extraordinara a PSD Braila si am iesit tot pe usa din fata – este comentariul primarului Brailei, Marian Dragomir, atunci cand l-am intrebat daca nu a ramas cu un gust amar dupa reuniunea amintita, auzindu-i pe colegii sai de la nivel central sau local cum vorbesc despre cat de iubit si de votat este PSD-ul, in contextul in care invitatii de la centru fusesera bagati pe usa din spate, fiindca la intrarea principala erau protestatari care strigau “Hotii! Penalii! Coruptii!”. Dragomir – singurul vorbitor care a avut un discurs critic si care nu s-a pierdut intr-o retorica fantezista si de-a dreptul penibila, potrivit careia PSD este iubit si votat fara numar, fara numar, iar „Braila este PSD-ista” – ne-a declarat: “Dincolo de toate criticile care se aduc la nivel global unui partid sau altul, am sa va spun ca vina colectiva a disparut odata cu comunismul. Cand a disparut comunismul, a disparut si vina colectiva. In concluzie, nu tot ceea ce se reproseaza unui lider de la Bucuresti trebuie sa se reproseze fiecarui om care este membru al unui partid politic, indiferent cum se cheama el”.

Pe de alta parte, edilul sef sustine ca protestatarii care strigau diverse lozinci contra PSD, in fata cladirii in care s-a desfasurat Conferinta extraordinara PSD, erau “diacomati”, in cea mai mare parte: “I-am vazut si pe cei care huiduiau afara. Si i-am vazut pe toti diacomatii reinventati in fata clubului Progresul. Erau toti cei care il sustineau in campania electorala pe Diacomatu, reveniti in fata salii Progresul. Si priviti-i pe cei care i-au adus acolo, priviti-le chipurile la unii dintre ei si cred ca 60% erau sustinatorii lui Diacomatu, fara sa-si aduca aminte ca intr-o perioada de timp similara unor alegeri sustineau un candidat penal – care s-a dovedit penal -, iar astazi protesteaza”.

Amintim ca in perioada in care “diacomatii” il sustineau pe “candidatul penal” Sergiu Diacomatu, PSD-istii braileni il sustineau pe candidatul lor penal, Gheorghe Bunea Stancu, care, de altfel, a si fost ales presedintele CJ Braila.