DRAGOMIR: NU AS VREA CA PIETELE SA AJUNGA PE MANA UNEI FIRME PRIVATE. DIN BANII PE CARE II INCASEAZA, ADMINISTRATIA PIETELOR A FACUT INVESTITII

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca banii incasati de SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT) SA – societate ce apartine Consiliului Local Municipal – sunt folositi pentru investitii si de acea valoarea redeventei platite de APT catre CLM este una redusa. Dragomir nu este de acord cu opinia consilierului municipal Lucian Caprariu (Braila Noua), care spune ca o firma privata ar face treaba mai buna in gestionarea pietelor in municipiu, decat face APT SA.

Edilul sef a comentat pe aceasta tema: “Eu va spun ca din banii pe care APT ii incaseaza au facut si investitii. Daca doriti sa vedeti aceste investitii din fonduri proprii, puteti sa mergeti la Piata Microhala si vedeti ca 7,5 miliarde lei vechi au fost investiti din banii APT in acea reabilitare. Puteti sa mergeti si la Piata Concordia, pentru a face diferenta intre modul in care arata aceasta piata in trecut si cel in care arata acum, reabilitata din banii Primariei si din banii APT”.

Dragomir a mai precizat ca in acest an vor fi aprobati indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea sectorului de producatori si a sectorului de legume-fructe din Piata Mare si din Piata Saraca, precum si pentru inchiderea cu geamuri termopan a Pietei Microhala, “toate acestea din banii Primariei si ai APT. Nu as vrea sa ajungem in situatia in care piata ajunge pe mana cuiva (privat – n.r), pentru ca au mai fost situatii in care piata a ajuns pe mana unor persoane… prin metode pe care nu vreau sa le discut. In concluzie, eu consider ca Primaria si APT ar trebui sa continue investitiile pe care le-am inceput si sunt in diverse stadii de proiectare”.